7 tips för fint, friskt hår

Genom att vårda håret rätt kommer du automatiskt att få ett vackert svall inom några månader. Här följer 7 fungerande tips för ett långt och friskt hår.

Tänk på kosten

Ät nyttigt och varierat, särskilt b-vitaminer och e-vitaminer är viktiga för att få friskt hår. Sköt om dig.

Bli kvitt snusket
Rengör dina borstar och kammar med jämna mellanrum. De blir snabbt fulla av fett, smuts, rester av stylingprodukter och damm som annars hamnar i ditt svall. Rengör med schampo, du kan skrubba kammen med en nagelborste och skölja av dem.

Blött hår ska aldrig borstas
Borsta aldrig håret när det är blött, det är mycket skörare. Red ut tovorna med en skonsam borste från topparna och uppåt.

Schamponera med måtta
Tvätta håret med schampo max två gånger i veckan och använd endast en liten klick. Tar ditt schampo slut långt före ditt balsam bör du fundera på hur mycket du egentligen använder. Använd istället massor av balsam, men inte i hårbotten, utan i längderna.

Variera mera

Många sätter upp sitt hår i hästsvans för att få det ur vägen. Detta gör att håret skavs på precis samma ställe hela tiden, samma sak gäller utsläppt hår som gör att topparna slits. Försök därför att variera frisyr så ofta det går. Ha håret uppsatt i knut, gör trendiga flätor, tofs eller varför inte en snygg uppsättning?

Det rätta klippet
Hår växer ungefär 1 centimeter i månaden och går du till frisören varje/varannan månad och klipper av några centimeter kommer håret inte att bli längre. Så enkelt är det. Håll däremot efter och klipp av kluvna hårtoppar.

Välj rätt accessoar
Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer.

Lön - hudterapeut

Hittade precis en sida där man kan kolla lönestatistik för olika arbetsområden. Där står även allmänt om medelålder etc. Så jag kollade på hudterapeut där det stod följande:
Medellön: 19.705 kr
Medianlön: 20.000 kr
Medelålder: 26,8 år
Erfarenhet: 2,6 år
Vill ni själva kolla kan ni gå in på: http://www.lonestatistik.se/

Hmm, tänkte jag ska ta kontakt med någon som är utbildad hudterapeut så man kan ställa lite allmäna, intressanta frågor som kan vara bra att veta inför mitt val. Jag har ju hittat några företag på internet när jag googlat, så tänkte jag ska skicka mejl till någon där, så får man hoppas på svar. Inte säkert dem har tid att svara gällande det ärendet. Men någon svarar nog :) Ska bara komma på lite mer exakt vilka frågor jag vill ställa. Dem ska ju vara betydande för mitt slutliga val om jag vill gå utibldningen eller inte.

Ja ne, jag får väll sätta mig och funderar lite på det och skicka iväg lite mejl sen.

Helgen som gått :)

Jaa, då var det söndag och sista dagen på denna helg. Tråkigt ju, men det har varit en jätte bra helg. Har varit hos Uffe hela helgen. Så i fredags började vi med att vila lite under dagen och sen på kvällen åkte vi in till Malmö för att plocka upp Uffes kompis; Pade, för att sedan åka in till Staffanstorp på en fest där.
Men denna gången blev det inget drickande eller så för varken mig eller Uffe. Uffe körde ju bil och vi skulle ju hem senare på kvällen, sen själv så var jag inte sugen, så jag höll mig till läsken. :) Dög lika fint det.

Sen så eftersom min kompis; Carro, klagat lite på att jag alltid lägger upp bilder på mig själv från en och samma vinkel, så tog jag lite bilder från olika vinklar i bilen på vägen till Malmö. Finns någon bild på min älskling också. :) Så dem lägger jag upp i slutet på inlägget.

Sen igår (lördag) så tog vi det bara lugnt hela dagen och kollade på filmer. Såg en jätte bra film "I taket lyser stjärnorna" tror jag den hette. Om en tonårstjej på 14 år tror jag det var, vars mamma var sjuk i cancer och precis som alla andra tonåringar hade hon även andra tonårsproblem som hon gick och tänkte på och oroade sig för. I slutet så dör mamman och dottern börjar komma in i rätt spår i livet igen. Riktigt bra film verkligen.

Annars igår tror jag inte vi gjorde så mycket, kan inte komma på något iallafall, hehe. Spillde förresten vitlökssås på mina byxor i fredagskväll på väg hem från Staffanstorp, så fick ju tvätta dem igår eftersom det var ju typiskt dem enda byxorna jag hade med mig hit. Hehe, såå smart jag är.

Idag så är Jenny (Uffes syster) och hennes pojkvän Christopher och hälsar på här ute på landet. Så nu står Jenny och förbereder maten, så ska hjälpa henne sen också när hon behöver hjälp. :) Sen fårvi se vad mer dagen bjuder på. Jag och Uffe har ju snackat om att åka en liten runda till Ystad strand och bara gå lite, men igår var det inget direkt väder till det, och idag känns det också lite osäkert. :( Men vi får se, kanske blir ikväll ändå eller så får det bli en annan dag när det är bättre väder.

 

 

 

Horoskop

Stjärntecken - Oxen (1989-om-04)
Oxen har stora lustar och är mycket sensuell, deras sexuella aptit är enorm. Oxen som älskare är dock långsam att få tänd och den tar sin egen tid med allt. Du kan inte stressa dem till sex, men de är mycket förföriska. Oxar är både sensuella och maskulina, som kvinna är hon lika sensuell som mannen. Oxar älskar god mat och bra sex. Oxar söker både efter stabilitet och trygghet och de är mycket seriösa och dedikerade i sin kärleksrelation. Oxar blir stimulerade av ömma och stadiga handsmekningar tillika fysisk kontakt.

Bra egentskaper: Lugn, trygg, om och lojal.
Dåliga egenskaper: Kontrollbehov, svartsjuka, envis och konservativ.


Kinesiskt horoskop - Ormen (1989)
Ormar är en natur av motsägelser. Ormar är intellektuella, passionerade och ibland fruktade. Ormar kan sakna visst självförtroende vilket gör dem ägande och svartsjuka. Ormar är mycket självkritiska och kan ofta låtsas veta mer om saker och ting än vad de i själva verket gör. Deras förmåga att ta till sig information gör att de har fallenhet för forskning och akademiska studier. Ormar är svaga för makt och de umgås gärna med framstående personer och gillar dyra ting. De har en naturlig ledarstil och passar bra som t ex politiker.

Ormar är romantiska och passionerade partners, men en aningen mystiska. De är sentimentala men kan visa en svartsjuk sida och förlåter dig aldrig om du bryter ett löfte. Ormar litar helt på sig själva och har oftast alltid rätt. Ormar är uppskattade för sina humoristiska karaktärsdrag som de även behåller i kniviga situationer.

Ormar är duktiga med pengar och är påhittiga gällande att skaffa dem, de finner alltid ett sätt. De är skarpsinninga och lär sig alltid av sina misstag. Ormen är planerande och skapar sig alltid en helhetsbild innan beslut tas. Ormar gömmer sina känslor väl och kan undanfly oannonserat och överraskande.


Keltiskt horoskop - Poppel (4/5)
Popplarpersoner är praktiska tänkare och de förlitar sig sällan på intuition. Ofta lyckas de uppnå en snabb framgång. Men se upp, de har en mjuk och instabil grund och det är nog bra att ha kontroll och översyn över yngre popplarpersoner.

Popplarpersoner är ambiösa och målmedvetna. De följer sitt intellekt och vill förstå allt runt dem. Världen är en stor utmaning för dem och de vill utforska allt. De söker sanningen och går direkt till roten av ett problem. Tack vare sitt skarpa sinne uppnår de snabb framgång.

Popplarpersoner har ofta en svag grund som måste skyddas. Deras egna känslor kan ibland kännas främmande för dem själva och de blir ofta distaherade av sina humörssvängningar. De måste lära känna och acceptera sina egna känslor, annars löper de risk att se allting i svart eller vitt, de missar nyanserna.

När det kommer till emotionella känslor är de mycket misstänsamma. Allt måste först övervägas då de inte tar något för givet. Då de ofta är mentalt svagare behöver de en stark partner. Då de väl finner en sådan kommer de att blomma upp, många nya sidor hos dem kommer att visas och deras mentala obalans kommer att försvinna.


Kolla du dina horoskop med: http://www.dagenshoroskop.nu/

Rengöring av silversmycken

Fick ett litet tips av en kollega på jobbet häromdagen om hur du kan rengöra silversmycken utan att köpa massa dyra medel.

Skriver först hur du gör, men sen har jag ritat en liten bild också :) Det är inte den bästa bilden, men hoppas ni förstår ändå, hehe.


Rengör silversmycke

1) Ta en liten kastrull och en bit aluminiumfolie.

2) Lägg aluminiumfoliet i kastrullen (så den formar sig som en skål ungefär, eller längs med kastrullens kanter).

3) Lägg ner dina smycken i aluminium tillsammans med salt (ganska mycket salt).

4) Häll över vatten så att det täcker smyckena.

5) Knyckla ihopa aluminiumfoliet till en ihålig boll (alltså ska aluminium foliet INTE knycklas ihop till en liten boll som sitter tätt intill smycken).

6) Sätt på platan och låt koka en stund. Du kan lite då och då öppna upp aluminiumfolien och kolla hur smyckena och vattnet ser ut. Är dina smytcken smutsiga kommer du att se att vattnet blivit smutsigt.

Smyckena kanske inte blir 100% rena men dem blir renare eftersom vattnet och saltet tillsammans i värme löser upp smutsen på smyckena.
Jag har testat det med min kollega och det funkade. :)



Mjukare hy och tjockare ögonfransar

Idag har det inte hänt mycket mer än att jag jobbat från halv 8 till 4 (under denna tiden fixade jag mott legetimation på jobbet + fick 15min massage i massagestolen på jobbet). Sen så har jag bara tagit det lugnt resten av dagen. Tog ett härligt bad och så har jag ätit kinamat. Jag är rent slut i kroppen efter att jobbat idag. Men ändå så har det varit en lugn dag på jobbet. Kan vara för att jag varit ledig någon dag nu + så har det varit blåsigt och kallt idag när jag cyklat i jobbet. Väderomväxlingen tar hårt på en också ju.

Men eftersom jag inte har så mycket att skriva om idag så tänkte jag bjuda på två skönhetstips. Det första tipset har jag läst andra göra och för dem har det funkat. Den andra vet jag inte alls, men det kan ju vara värt att testa iallafall. Alltid kul med ya "påhitt" ju. :)

Få mjukare fötter och händer under en natt:
Har du torra fötter och händer kan du smörja in rikligt med fet kräm, gärna bodybutter eller liknande. Sätt sen en plastpåse på varje fot/hand o låt vara under natten. När du vaknar på morgonen kommer dina händer/fötter vara återfuktade o mjuka. Tycker du det är obehagligt med påsarna kan du ta på vantar/strumpor för att minka "plastpåse-känslan". Med strumpor och vantar minskar du även risken för att påsarna ska slinka av under natten.

Vill du ha tjockare ögonfransar?

Då är det bara att applicera lite vaselin på ögonfransarna med en mascara borste som är tvättad, ( alltså ingen gammal mascara på) sedan är det bara att applicera på fransarna innan man t.ex går och lägger sig.

Dumhets-test

( x ) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
( x ) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
( ) du har gått in i en glasdörr
( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
( x ) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig
( x ) du har sprungit in i ett träd
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
( x ) du testade precis om du klarade det
( x ) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
( x ) ditt hår är/har varit blont
( x ) folk har kallat dig långsam
( ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
( x ) du har nån gång somnat på en lektion
( x ) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om.
( ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
( ) du använder dina fingrar när du ska räkan enkla mattetal.
( ) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre.
( ) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
( x ) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka
( x ) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan
( ) du råkar göra sönder väldigt många saker
( x ) du har trillat av stolen då den stått helt still
( ) du använder ordet ”eh” väldigt många gånger om dagen

Summa:

18 eller mindre betyder att du inte är dum.
Min summa: 13


Woohooo, jag är inte dum =) Nice, hihi.. testa du med, se om du är lika "icke-dum" som jag, haha =)

Vill ha, vill ha.. Ge mig?

Jag brukar inte skriva bara någon mening när jag väl bloggar, och jag har ju redan skrivit två inlägg idag.. men jag var bara tvungen att lägga upp två bilder på kläder jag hittade som jag vill ha. Det är en klänning och en korsett.. Ooooh, vad jag vill ha dessa, men har ju inte råd :( Nu är det ju massa pengar som går till julklappar och allt ju.. hmm, jag hoppas dem har kvar dessa kläderna läänge till så jag kan handla dem kanske till våren, eller bara senare i höst/vinter. Vet ju aldrig hur mycket pengar jag får in från jobbet. Får hoppas att dem behöver mig mycket, hehe.

Shopping

Idag har jag varit iväg och shoppat lite.. Först så åkte jag till ica maxi med Malle och Max för att kolla kläder till ungarna (Malle hade 30% rabatt på allt hon handlade) och så kom jag på när vi var där att jag behövde ett par nya stövlar, för dem jag har här hemma är så slitna och vissa är bara till att kasta :( vill inte, har sparat dem även om jag inte kan använda dem, men ja.. får ta och rensa lite sen någon dag *suck*

Vilket fall som helst som hittade jag ett par jätte snygga stövlar som kostade 399:- från början och så minus 30% på det. Så jag fick dem för 279,30:- Ett bra pris till ett par snygga stövlar.

Sen så när vi var på väg mot kassorna så gick jag förbi en massa plascher (eller hur det nu stavas) ni vet såna där bilder man hänger på väggen, hehe. Och så fick jag syn på min drömbil och jag bara "den måååste jag ha" så det blev den också som egentligen kostade 65:- men så blev det även där 30% avdrag i kassan så jag fick den för 45,50:-

Senare vid 5-6 tiden cyklade jag ner en runda på obs. Fick nämligen ett samtal från dodde.se (en av hemsidorna jag beställt julklappar från) och fick veta att dem hade problem med en leverantör. Så det var 2 av mina julklappar, 1 av Malles och pappas julklappar och en av mina presenter som inte kunde leveraras. Han var alltså tvungen att avkreditera dessa. Men jag kunde självklart testa och beställa dem om ett tag igen om jag ville, då han hoppades på att problemet skulle vara fixat snart. Men jag bestämde mig istället för att kolla lite på BR istället och se om jag hittade något där istället för att behöva beställa en gång till. Som tur var hittade jag några andra men ännu bättre julklappar, så resultatet blev bra.

Tyckte förresten mycket om servicen jag fick från dodde.se. Dem får ett mycket stort plus av mig. Mannen som ringde till mig var ingen vanlig kundservice-arbetare. Han förklarade på ett mycket bra och vänligt sätt vad som var problem, att han skulle kreditera produkterna som inte fattades och resten skulle packas och skickas redan imorgon. Så om reultatet fortfarande är bra när jag fått produkterna och allt stämmer på fakturan så rekomenderar jag dem verkligen. Själv kommer jag att handla hos dem fler gånger.

Saga utan mening

Och så blev klockan mycket och snart är det dags att lägga sig.. hmm, hur gick detta till?

Det var en gång en ung dam som skulle upp tidigt en söndag morgon och jobba. Hon vaknade en timme tidigare och började den nya dagen med att klä på sig och äta en god frukost med flingor och juice. Hon förberedde även 4 mackor till frukostrasten på jobbet. Väskan packades inför arbetsdagen och runt 06.40 bar det iväg med cykeln till jobbet.

När denna unga dam kom till jobb någon minut senare packade hon upp sin frukost och förberedde med nycklar, telefon och schema för dagen. 07.15 cyklade hn på nytt iväg ut på sin arbetsdag inom hemtjänsten. Nu väntade ett 6-timmars pass som visade sig vara lugnt, trevligt men även lite tröttsamt efter en natt utan någon särskild sömn.

10.00 var det frukostrast och 13.00 var arbetsdagen slut. Väl hemma fann hon att varken hennes pappa eller syskon var i när heten. Hon började att ringa sin underbara pojkvän för att småprata lite för att sedan ringa till sin pappa för att ta reda på var dem alla tagit vägen. Styvmamman visste hon redan var hon var, hon var ute och plockade svamp i någon skog utanför Sjöbo. Under samtalet med pappan fick hon veta att han och syskonen med en kompis till dem, åkt till skattkammarön.

Den unga damen bestämde sig för att bara ta det lugnt när hon väl var ensam hemma och fick chansen till detta. Runt 5-tiden kom hennes pappa, syskon och deras kompis hem och strax därefter kom även kompisen mamma, som den unga damen väntat på hela dagen. Nu skulle hon klippa sig. Eller nästan "nu".

Det blev en kopp kaffe och lite små snack med kompisens mamma innan klippningen, samt så kom den unga damens styvmamma hem som är vän med kompisens mamma. Men klippningen blev av och som bestämmt klippte hon bara av dem slitna topparna.

Sedan under dagen blev det en långt, varmt, härligt bad och lite godis, glass och läsk. Och så självklart 4 avsnitt av America's Next Top Model, period 12.



Hmm.. jaa, fråga inte varför det blev så här. Jag har ju tänkt att jag skulle skriva lite idag (eller det blir ju igår eftersom klockan är efter midnatt), men så blev det idag (efter midnatt) eftersom jag då kollade på top model så länge och glömde bort tiden. Sen när jag väl börja skriva så var det ju inte meningen att mitt blogginlägg skulle bli som en saga. Men när jag började skriva så lät jag bara fantasin flöda och jag skrev min dag som en saga ändå. Kanske lite roligare att läsa? Vad vet jag.. :) Kan ju iallafall berätta att ALLT i min lilla saga har hänt. Och det finns säkert något grammatiskt fel eller något som står i fel ordföljd eller något, men det orkar jag inte bry mig om. Det är ju inte direkt så att jag tänkt bli författare ;) Så ni får allt tåla några små kråkor i texten.

För övrigt tänkte jag bjuda på en bild.. Och detta är en one of a kind bild som ni inte kommer se fler av (eller kanske). Det är jag, nu ikväll för att visa att mitt hår blivit liiiite kortare (1-2cm) och jag är osminkad och har inte fixat håret alls utan det bara är där + så är bilden av dålig kvalité och suddig. Men ja, det får duga ikväll/inatt, har gjort den svart-vit istället för i färg (så blev den lite snyggare iallafall). Får bjuda på en bättre och snyggare bild en annan dag.

Få vitare tänder..

Idag tar jag det bara lugnt hemma, har min lillasyster här också eftersom mamma fick åka in till sjukhuset med mormor. :( Hoppas det inte är för allvarligt bara. Får höra med mamma sen om hur det gick..

Hade egentligen tänkt unna mig liten spadag idag här hemma med ansiktsmask och att testa några av skönhetstipsen jag lagt upp här. Men det blir inte av nu, eller jo. Kan väll göra det ändå ju, Sofia har ju stadgat sig här nu så. Först när hon kom hit var hon ju lite blyg som vanligt, hehe. Så något av mina tips ska jag testa idag tänkte jag. :)

Sen så blir det tacos till middag idag, riktigt gott. Och så ska jag beställa alla julklapparna idag också, hihi. Vet att jag är jätte tidigt ute, men det ska beställas på internet och då vill jag gärna vara ute i god tid. Så har man ju tid på sig och fixa och dona om det skulle bli klydd med leveransen eller om jag skulle få fel produkt eller något. Mycket enklare och smidigare. Det lönar sig dessutom eftersom när det närmar sig jul kanske produkterna tar slut så man inte får det man vill ha och så är det förmodligen mer klydd med leveranser och sånt då (rusningstrafik) hehe. Sen så kanske dem höjer priserna lite mot jul också eftersom dem vet att folk kommer handla då. Sen så sänker dem det till rean efter jul (mellandagarna).

Men men, hittade lite små knep på hur man kan pröva på att få vitare tänder. Alltid värt att testa ju. Och förmodligen så ser man ingen skillnad efter första kuren utan precis som med allting annat så får man nog göra det några gånger för att se resultat. :)

Vackra vita tänder
En tandkur kan prövas - men upprepa inte den för ofta med risk att slita emaljen.

Koksalt
Borsta tänderna med salt på torr tandborste.
Missfärgade tänder av nikotin, rödvin, blåbär mm kan få tillbaka sin färg.

Citron
Skär en klyfta av citron och gnid mot tänderna.
Det här kan man göra en gång i veckan.

Jordgubbe
En ituskuren färsk jordgubbe kan användas på samma sätt som citon.

Salvia
Blad av färsk salvia kan gnidas mot tänder och gom, renar och friskar upp.

Tänker, tänker, tänker...

Iiiih, jag vet inte alls vad jag ska.. sitter fortfarande och funderar på utbildningen.. och jag har fortfarande funderingarna på att bli hudterapeut. Utbildningen finns i Landskrona på 2 år. Det är en KY-utbildning alltså består 1/3 av utbildningen av LIA (lärande i praktik) alltså typ praktik. Och det är ju en sån utbildning jag vill gå, vill hellre gå KY än vanlig högskola eller så..

Jag satt iallafall och kollade lite på deras hemsida igår.. Skolan heter TechFuturum och ligger som sagt i Landskrona. Utbildningsinnehållet består av:

Introduktion 1p
Anatomi / fysiologi 4p
Dermatologi 3p
Kemi / fysik 4p
Entreprenörskap 6p
Personlig försäljning 2p
Ansiktsmassage 5p
Ansiktsvård 7p
Diatermi / vaxning 7p
Spaterapi 7p
Makeup / kamouflage 3p
Manikyr / pedikyr 6p
Examensarbete 3p
LIA 22p

Antalet p (poäng) står för veckor. 1p = 1 vecka 2p = 2 veckor etc. Så allt som allt blir det 80p = 80 veckor.

Nästa utbildningsår påbörjas hösten 2010 så jag har ju självklart ett bra tag kvar på mig att tänka som tur är :)


Nej men nu ska jag mysa lite med älsklingen och kolla lite på tv, sen blir det att fixa lite mat till oss och så är det idol 20.00 ikväll ju, får inte missa det denna gånge, haha. =)

 

Skönhetstips

Hittade lite skönhetstips precis som kan vara värda att testa :) Själv har jag ingen olja här nu så själv får jag vänta lite med dessa kurerna.

Vill du bli av med döda hudceller och smuts?
Blanda 1/2 dl strösocker med 2 tsk olivolja och 2 tsk mjölk till en fin créme.
Peela hela kroppen och skölj sedan bort i dushen med varmt vatten.
Torka dig helt torr med handduken och smörj sedan in kroppen med en tunn mjukgörande créme.

Har du torra armbågar?
Dela en citron och sätt dig med en armbåge i varje halva. Sitt i fem minuter.
Upprepa detta en gång i veckan så ska du se att huden på armbågarna blir mjukare och ljusare.
Efterhand kan du börja smörja med fet fuktighetscréme.

Vill du ha mjukare fötter?
Ta ett hett fotbad. Fila sedan förhårdnader med en fotfil.
Rör ihop en blandning av 2 dl salt och 1 dl olivolja och massera in i fötterna.
Dra sedan på dig ett par plastpåsar med strumpor över, och låt huden ta åt sig oljan i en timme.
Tvätta sedan med varmt vatten och torka torrt med en handduk.

Har du uttorkat, matt och slitet hår?
Gör ett eget balsam med hjälp av 1/2 banan, 1/2 avokado, 1 tsk naturell yoghurt och 1 msk olivolja.
Mixa ingredienserna och applicera i handdukstorkat hår.
Täck håret med en plastpåse och låt balsamet sitta i 30 minuter.
Skölj sedan ur med schampo och vatten.
(Personligen är jag lite skeptisk till att skölja med schampo efteråt på grund av att schampo sliter ut håret.)

En annan effektiv inpackning för glans kan du göra genom att blanda 1/2 äggula med 1/2 dl olivolja och fördela i håret.
Låt den gärna verka i minst  en halvtimme för bäst effekt.
Skölj sedan med schampo och varmt vatten.

Välj olja efter hårtyp:
- Aprilkoskärnolja - passar bra om du har torrt hår.
- Sesamolja - bra till normalt hår.
- Jojobaolja - passar normalt hår med irriterad hårbotten.
- Olivolja - standardoljan som ger glans åt alla hårtyper.

Teori om kvinnans sjätte sinne

Får väll först skriva att detta är mitt andra blogginlägg idag så ni alla vet det. Var bara tvungen att skriva detta också. =) Satt nämligen och kollade på Tyra Banks Show innan där hon gästades av Jamie Foxx. Där Jamie Foxx kom med en liten teori på varför han tror att vi kvinnor har ett sjätte sinne.

- Kvinnor har varit både män och kvinnor i sina tidigare liv. På så sätt har kvinnorna lärt sig hur mannen fungerar till sättet och hur mannen tänker. Det är detta som gett oss vårt sjätte sinne. Det är på detta sätt som vi känner på oss och vet saker om mannen utan att han säger något om detta. Som han gav exempel på att om en kille är otrogen märker kvinnan detta och kan helt plötsligt se små saker som hårstrån i bilen från en annan kvinna etc.
Han sa även att kvinnan "böjer sig" det vill säga att hon kan gå länge och se och märka saker och helt plötsligt en dag så *bang* så bryter helvetet ut. Medans mannen "går sönder" det vill säga att han säger ifrån direkt om han ser eller märker något.

Hmm, vad säger ni? Håller ni med eller ni har någon annan teori?

Jag satt och pratade lite med Uffes mamma om denna teorin och vi både kom överens om att vi har en lite annorlunda teori.
För det första så har både män och kvinnor levt som män och kvinnor i tidigare liv. För det andra så kan vi kvinnor lättare sätta oss in i mannens tankesätt. Mannen har inte lika lätt för detta.

Såå, vad säger ni?

Sminka dig yngre

Fick precis veta att Lexan och Robin ska ha bebis i december =) grattis gumman. Tycker att alla man känner får barn, hehe.. Men men, nu sitter jag här och tar det bara lugn och äter choklad. Älsklingen kom hem precis från jobbet också. Vi ska nog bara ta det lugnt idag, jag har ju jobbat hela helgen så det är skönt med en vilo dag nu, fick sova ut (sov ända till 10).

Jaa, änsålänge idag finns det ju inte så mycket att skriva om, har ju inte hänt något speciellt så bjuder på lite fler sminktips, eller ja, får väll säga lite allmäna tips. Idag är det lite tips på hur man kan sminka sig yngre. Så dem passar främst äldre, men självklart kan man som yngre också använda sig av dem (exempelvis om man är för smal eller om man brukar se trött ut i ögonen).

Ögonen
Sminka ögonen så att de går uppåt (se tidigare blogginlägg "Sminka ögonen"). Ju äldre vi blir desto mer hängande och utdragna blir våra ansikten. Sminkar man ögonen så att de blir mer som kattögon ser man därför oftast både piggare och yngre ut.

Mörka ringar, urholkningar, rynkor eller påsar under ögonen är vanliga ålderstecken. Foundation hjälper mot mycket men det finns också krämer som drar ihop huden lite och minskar rynkor.

Är du smal? – Gå upp i vikt!
Smala kvinnor som går upp i vikt får ofta en positiv effekt att de ser yngre ut! Visst, det kan vara svårt att gå upp till precis önskad vikt men är man t.ex. rökare kan man ju fundera på att sluta. Att sluta röka kan även i sig göra att man ser yngre ut. Sen ska man självklart tänka på att äta rätt och regelbundet, dricka mycket och röra på sig. Helt enkelt stimulera kroppen. (Men akta dig så du inte rör dig eller tränar så att du går ner i vikt).

Sov!
Unga kvinnor förstår inte begreppet "skönhetssömn" eftersom de ofta ser likadana ut oavsett om de har sovit ordentligt eller inte. För lite äldre kvinnor kan det göra underverk att sova sig pigg. T.o.m. en liten powernap innan en fest kan hjälpa.

Håret
Alltid undrat varför så många tanter har lockigt hår? Antagligen för att de vill se yngre ut. När vi blir äldre börjar ansiktet att hänga mer och blir ofta mer utdraget och avlångt. Man kan lura ögat genom att ge håret mer volym. Permanent, locktång eller papiljotter kan vara din biljett till ungdomens källa. Varför inte testa?

 

Nytt sminktips

Jag blev väckt runt 3 tiden inatt av min älskade lillasyster. Haha, hon var ute på puben och hade råkat komma åt en knapp på mobilen så hon visste inte ens själv om att hon ringde mig. Så jag la på igen när jag hörde att hon satt och pratade och snackade med någon i bakgrunden. Och så somnade jag om. Fick dock inte sova mycket länge, gick ju upp halv 6 för att jobba.

Efter jobbet diskade jag hemma hos Jenny, tog ett härligt varmt bubbelbad, gjorde mig iordning och så hjälptes jag och Uffe åt att städa undan och bädda efter oss. :) Blev en underbar helg. Riktigt skönt att få känna att man hade "eget" igen, även om det inte var mitt eller Uffes så blev det ju den känslan. Så tack så jätte mycket Jenny för lånet av lägenheten. Det blev en underbar och mysig helg.

Hittade ett litet sminktips för vilken foundation du ska välja och hur du ska lägga den. Så läs och vad glad. =)

Foundation - sminktips
Det kan vara en god idé att bara använda en heltäckande foundation till sena kvällar och fest. Använder du en semitäckande foundation behöver du inte heller applicera den på hela ansiktet. Har du lyckats hitta en foundation som har samma färg som din hud är det ett bra tips att bara lägga ett tunt lager på de delar av din hud du är missnöjd med, t.ex. de delar som är lite röda och/eller där det finns ytliga blodkärl (oftast runt näsan, hakan och delar av pannan). På så sätt ser du snygg men också naturlig ut. Det finns även tonad fuktkräm som fuktar huden samtidigt som den jämnar ut färgen.

Har du svårt att hitta en foundation som går i samma ton som din hud och står och väljer mellan en mörkare och en ljusare är det ett bra tips att ta den ljusare. Pudra lite extra på näsan. Den blir ofta fet och puder får den dessutom att se mindre ut. Det finns även transparent puder som man kan använda för att fixera sminkningen.

Underbar helg

Vet att jag inte skrivit på någon dag, men har inte suttit vid datan alls. Har haft fullt upp hela tiden och när jag väl haft tid över har jag varit rent slut och helt enkelt inte orkat. Men ja, kangåigen lite kortfattat vad jag gjort.

För det första så har jag jobbat, så har fått ihop en hel arbetsvecka denna veckan (5 dagar), varav 2 av dagarna tillkommer ob-tillägg för veckoslut (lördag och söndag). Sen får vi se, beroendes på om någon är sjuk på måndag eller inte så blir det jobb då också, men det får jag veta imorgon.

Så ja, då går vi tillbaka till i torsdags. Då var jag faktiskt ledig, så då tog jag det lugnt, badade och städade undan lite på rummet. Sen fick jag packa ner lite kläder och så eftersom jag skulle iväg senare under dagen. (Jag och Uffe har ju fått låna Jennys lägenhet från torsdags till imorgon. En helt underbar helg har det blivit). Men vilket fall som helst så ringde pappa helt plötsligt runt halv 4 och sa att han skulle bli sen från jobbet och undrade om jag kunde hämta ungarna. Så när Uffe kom vid 4 så åkte han och jag in till Åkarp och hämtade mina 2 yngsta små brödrar (den äldste gick hem från skolan eftersom han bor i samma stad/by). När vi väl kom hem tog jag mina saker och gick ner till bilen igen, pappa hade hunnit hem till dess så jag och Uffe kunde köra till Jennys lägenhet direkt.
Först så blev det att ta upp alla sakerna, sen tog vi det lite lugnt och sen blev det en runda till obs (eller rättare sagt coop forum) och handlade mat och frukost för helgen. Så när vi kom hem lagade jag mat till oss. Till Uffe blev det gräddstuvad pyttipanna och till mig blev det stekt sill med potatismos, gräddfil och grönsaker. Riktigt mumsigt blev det. :) Senare blev det myyys och sängdags. Vi båda två skulle ju jobba dagen efter.

Fredagen kom och vi båda jobbade för fullt. Uffe kom hem före mig (13.00) och låg och vilade när jag kom hem från jobbet (runt 16.00). Min sötnos hade huvudvärk :( Jag ställde mig i alla fall och diskade direkt när jag kom hem, sedan lagade jag mat till oss (gräddstuvad pyttipanna och ägg) eller ja, det var bara jag som åt ägg. Men det blev gott det också. Sedan blev det ett varmt, mysigt bubbelbad för mig. =) Kom förresten på att jag tog ett litet fotbad innan jag hoppade in i badet. Var såå öm i fötterna efter jobbet :( Är det lite idag också men inte alls lika mycket. Men men, sen gick vi och la oss vid 10-tiden, blev rätt tidigt eftersom Uffe hade ont i huvudet och jag skulle upp och jobba igen dagen efter, ja, idag då vill säga.

Sen har vi kommit till idag då. Har väll i princip gjort samma sak idag. Jobbat från 07.00 till 15.30 varav jag fick 30min massage på jobbet. Riktigt skönt, det behövdes, men skulle behöva en riktig massage också. Men det får bli när man har råd till det ju. När jag kom hem tog jag först en dusch, sen blev det lite mys med pojken min. :)
Jaa, blev sen att diska från gårdagens mat och dagens frukost, och sen en runda till obs och handlade mat till ikväll och jobbet imorgon. Resultatet av handlingen blev schnitzel med kroketter och bearneisås till idag och till jobbet imorgon blev det championsoppa med extra mycket svamp. Riktigt gott, har inte ätit soppa på länge. Och så eftersom det är lördag blev det lite lösgodis, choklad och läsk till ikväll också :) Har förresten gått upp mer i vikt nu, vägde mig i förmiddags och då visade vågen 51,4 (jag stod inte på någon matta och hade inga kläder, så det fanns inget missvisande).

Såå nu sitter jag här och skriver medans Uffe ligger och jävlas med mig för att få min uppmärksamhet, haha. Så har ju suttit och skrivit en hel del nu så får väll avsluta nu så han blir glad. =) Och så kommer godiset också snart fram, hihi.

Finns såå mycket men samtidigt för lite :/

Jaao, det blev en riktigt lugn dag på jobbet idag. Hade nästan inget att göra så fick verkligen dra ut på vissa saker för att slippa sitta stilla, hehe. Men men, nu var denna jobbdagen slut iallafall. Så nu är jag ledig imorgon sen ska jag på en jobbdag till. Till helgen är jag änsålänge ledig, men man vet ju aldrig om dem behöver mig helt plötsligt, behöver pengarna så. :)

Jaa, sen här hemma har jag bara tagit det lugnt, är slö nu efter jobbet. Är förresten riktigt sugen på någon typ av avslappnings/spa-dag eller något där man kan få massage, ansiktsbehandling m.m. Men det kostar ju så mycket :( Så det får nog bli någon annan gång. Kanske kan komma på något själv hemma när jag är ensam hemma sen en dag. Men då blir det ingen massage, men det får jag fixa på annat håll.

Hmm, behöver ju klippa mig också, någon som vet något bra ställe i Arlöv eller Sjöbo? Det är ju dem ställena jag är på mest.. Det ska inte vara för dyrt men ändå bra :) Give me some tips.. Håret börjar ju bli slitet i topparna :( Jaa, ska BARA klippa topparna, vill ju få längre hår igen.

Mmm, det finns såå mycket jag vill göra nu ju. Resa (var ju planerat till februari kanske, men ingen av oss kommer ha råd då har vi kommit fram till, så vi har sagt att vi får flytta fram det ett år kanske (kan bli tidigare, kan bli senare) det återstår helt enkelt att se :) Pengarna måste vi ju ha först innan vi bestämmer mer. Men ja, förutom dem skulle det varit kul och mysigt att bara åka iväg till en stuga med pool och jacuzzi för en helg och bara mysa och ta det lugnt. Det kan ju vara här i Sverige eller kanske Danmark eller något. Sen så då en sån spa-dag. Hmm, vad vill jag mer, ja.. istället för att spara pengar till resan just nu blir det att spara pengar till körkortet. Men jaa, som i min rubrik idag så finns det såå mycket (man jag vill göra) men samtidigt för lite (med pengar) :/ SPARA SPARA SPARA

Meen, nu ska jag återgå till tv'n och sims 3, hehe. Sen blir det mys med smörpopcorn och film ikväll :) Bjuder på 2 bilder på när jag hade lite längre hår än nu + använde linser istället för glasögon. Saknar det med har inte råd till linser :( Men men, det kommer när pengarna dimper in mer.

 

 

Sminka ögonen

Jaa, då sitter man här och bara tar det lugnt efter en fullproppad dag. Vaknade c:a halv 7 idag och gjorde mig iordning och fixade lite mackor till frukosten på jobbet. Sen så började jag jobba halv 8, äntligen säger jag bara. :) Jobbet har varit lugnt idag, så har sluppit stressa, sen behövde dem mig imorgon också så blev en dags arbete till. Wohoo, hoppas på mer i veckan. Sen efter jobbet tog jag en härlig dusch, hjälpte min bror med läxan (matte), gjorde mat till mig och ungarna och sen blev det en runda till obs för att köpa schampo, balsam, lotion och duschcreme.

Eftersom det inte hänt något direkt idag tänkte jag lägga upp lite smink tips för sminkning av ögonen:
Välj först en färg på ögonskugga som passar din ögonfärg. Använd tabellen nedan endast som en vägledning för färgschema:

Bruna ögon:
Ljusbrunt --> Mörkbrunt --> Svart
Silver --> Grått --> Svart
Ljuslila --> Mörklila --> Svart

Blå/grå ögon:
Ljusblått --> Blått --> Svart
Silver --> Grått --> Svart
Rosa --> Rött --> Mörkbrunt
Ljusgrått --> Turkost --> Svart

Gröna ögon:
Ljusbrunt --> Mörkbrunt --> Svart
Silver --> Grått --> Svart
Ljusgrönt --> Mörkgrönt --> Svart

Som du ser går varje schema från ljusare till mörkare färg på ögonskugga. Du kan givetvis välja endast två av färgerna och till vardags kanske bara en för att få en naturligare look.


Gör nu så här:

1) Börja med den ljusaste färgen på ögonskugga och täck hela ögonlocket hela vägen upp till strax under ögonbrynet. Du kan även lägga lite av den ljusare färgen på undersidan av ögonvrån (se bilden nedan).


2) Ta sedan den näst ljusaste färgen på ögonskugga och måla från mitten på ögonlocket och utåt. Lägg inte ögonskuggan lika högt upp mot ögonbrynet denna gång. Var noga med att övergången mellan färgerna blir snygg och naturlig. Använd en tops för att åstadkomma detta.


3) Till sist, ta den mörkaste ögonskuggan och lägg den vid yttre ögonvrån i en sorts uppåtgående triangel. Var även här noga med övergången mellan ögonskuggorna. Du kan också lägga lite av den mörkaste ögonskuggan under den undre fransraden så att den möter samma färg på ögonlocket. Var dock ganska lätt på handen så att resultatet inte blir alltför hårt och kantigt.



Eyeliner, kajal & mascara

Du kan lägga eyeliner direkt på ögonskuggan eller utan ögonskugga. Det finns två sorters eyeliner – fast och flytande. En del fasta eyeliners kan vara lite svåra att få att fästa utanpå ögonskuggan. Flytande eyeliner är ingen match att få att fästa på ögonskugga och håller ofta bättre men den kräver en något säkrare hand och det kan vara svårt att rätta till om man råkat slinta eller varit lite darrhänt.

Till insidan av den nedre fransraden, eller strax under beroende på vad som ser bäst ut på just dina ögon, kan du måla en linje med kajalpenna.

Lägg slutligen mascara. Det finns många olika sorters mascara och den dyraste behöver absolut inte vara den bästa. Kom bara ihåg att daglig användning av mascara kan bleka ögonfransarna.


Städdag

Idag blev det att göra när jag kom hem ifrån min älskade pojke. :) Satte igång direkt att städa mitt rum, torkade av allt i rummet, parfymflaskor, smyckeskrinet, byrån, skrivbordet och ja, allt helt enkelt. Jag renbäddade, damsugade och torkade golvet. Det enda som fattas som jag inte gjort är tvättat fönstrena, men det får bli en annan dag när jag orkar. Rummet blev iallafall fint, skönt med ett rent och fint rum. Det är så mycket mer trivsamt.

Efter att jag städat fixade jag lite att äta och sen nu sitter jag och bara tar det lugnt med en läsk och tv'n igång, men det är inget dirkekt bra på tv'n nu. Får sätta på en film snart istället. Får kolla färdigt på filmen jag och Uffe kollade på häromdagen. Efter det så blir det sängen, ska inte vara uppe för länge idag, jobb imorgon. Äntligen säger jag bara, vill jobba mer än bara vid behov :( Men hittar ju inget, kollar hela tiden efter annat eller något mer. Men nee, finns inget. Antingen kräver dem utbildning eller körkort. Utbildning skaffar jag inte förrens jag känner mig mer säker på vad jag vill, och körkort kan jag inte skaffa utan pengar ju, så håller ju på att spara, men det tar ju tid eftersom man inte får så hög lön i månaden med ett vikariat-jobb.

Har förresten skrivit av mig nu. Väntar på svar.. Hoppas på det positiva.

Men men, tänkte ta och sätta på filmen nu innan klockan blir för mycket. Men ni får alla sova så gott när ni väll lägger er. :)

Sminka dig större eller mindre

Idag har jag tagit det allmänt lugnt, passade ungarna lite till imorse så Malle fick sova ut efter nattens nöje. Men dem höll sig ganska lugna så det var inte mycket arbete jag behövde lägga ner. Så det blev att jag åt frukost och kollade mejlen. När Malle vaknat och pappa kommit hem tog jag ett varmt skönt bad, spelade lite sims och gjorde mig iordning.

Uffe kom och hämtade mig tio i sex ungefär så han äta god kyckling med pommes och sås innan. Mumsigt. :) Sen har vi tagit det lugnt änsålänge, hälsade på en runda hos Uffe's faster och snackade lite skit och nu sitter jag här och bloggar. Har lite nya smink tips med mig idag för er som känner att er näsa är för stor eller läppar för små:


Större läppar

Har du mindre fylliga läppar och vill få större läppar finns det några sminktips att ta till. Bespara dig själv smärtan och den återkommande kostnaden med botox!

1) Du behöver en välvässad läppenna. Den bör vara i samma färg som ditt läppstift, kanske en aning mörkare. Fyll i läppkonturen utanpå läppens naturliga kontur. Testa om du kan måla lite utanför den också – det kan faktiskt se naturligt ut på vissa.

2) Applicera läppstift. Om du vill ha en diskretare färg än du råkar ha hemma, måla då bara med ett ljust läppstift ovanpå det mörkare. Det går att blanda färger på det här sättet och få fram alldeles unika färger. Du kan även göra detta med läppennor.


3) Applicera lite läppglans i mitten av underläppen för att få läppen att se större ut. Se bara till att övergången till den ljusare delen ser naturlig ut.

4) Om du vill få ännu större läppar finns det highlighterpennor man kan måla med precis ovanför överläppen för att få ett put.


5) Ser det för mycket ut eller är för kladdigt – bit av mot en bit papper.


6) Kom ihåg att ljusa läppstift i regel ger större läppar än mörka läppstift.



Sminka näsan mindre

Vill man ha en mindre näsa är det viktigt att först och främst använda ganska ljus foundation och puder ovanpå det. Bara detta gör att näsan ser mindre ut på en gång eftersom skuggorna försvinner. Det är viktigt att både foundation och pudret är matta. Detta räcker för många.

Men man kan också lägga till egna skuggor för att göra att näsan ser smalare ut. Använd ett puder som är något mörkare än din foundation, men det får inte vara alltför mörkt eftersom färgen måste smälta in och se naturlig ut. Applicera pudret på näsans sidor. Detta kommer att göra att den ser tunnare ut. För att göra näsan ännu mindre, använd ett ljust puder på nästippen. Det är speciellt användbart för dem som har en väldigt rund näsa.

Ett annat trick för att avleda uppmärksamheten från näsan är att ha en frisyr med mycket volym eller "höga" frisyerer. Långt, rakt hår är inte att rekommendera.

Tips för val av frisyr och glasögon

Bestäm din ansiktsform

För att avgöra din ansiktsform, mät ansiktet från hårfästet till hakan och sedan på det bredaste stället.

Oval ansiktsform: Längden på ansiktet är lika med en och en halv gånger bredden.
Avlång ansiktsform: Ansiktet är längre än en och en halv gånger bredden och du har smal haka.
Rund ansiktsform: Ditt ansikte är kortare än en och en halv gånger bredden och du har runda kinder.
Rektangulär ansiktsform: Ditt ansikte är längre än en och en halv gånger bredden men hakan är bred, ungefär lika bred som pannan.
Fyrkantig ansiktsform: Pannan och hakan är ungefär lika breda och ansiktet är kortare än en och en halv gånger bredden.
Hjärtformad ansiktsform: Hakan är smal/spetsig, ansiktet är brett vid kindbenen och pannan, med andra ord som ett hjärta.



Glasögon och ansiktsform

Vilka glasögon passar till vilken ansiktsform? Här nedan kommer några grundregler:

Oval ansiktsform: Formen spelar mindre roll men var noga med att inte välja alltför stora bågar som sticker utanför ansiktet.
Avlång ansiktsform: Du passar bäst i runda och lite triangulära former på glasögon.
Rund ansiktsform: Välj breda och rektangulära glasögonbågar.
Rektangulär/fyrkantig ansiktsform: Du passar förmodligen i breda och runda bågar.
Hjärtformad ansiktsform: Du passar i de flesta former på glasögon men undvik bågar som är bredare upptill än nedtill.

Har du ett väldigt litet ansikte - försök hitta ett par glasögon utan ramar.



Hår och ansiktsform

Oval ansiktsform och hår
Du passar i de flesta frisyrer - långt, kort, halvlångt och även bakåtslickat. Exempel på kändisar med oval ansiktsform att hämta inspiration ifrån: Heather Locklear.

Avlång ansiktsform och hår
Du passar bra i frisyrer med mycket volym på sidorna av ansiktet. Allra bäst passar du i kort eller halvlångt hår. Vill du verkligen att ditt ansikte ska framstå som kortare rekommenderas hårlängder kortare än axellängd. Vill du absolut ha långt hår, prova då gärna lockiga frisyrer eller lugg. Hämta inspiration från kändisar med avlång ansiktsform: Sarah Jessica Parker, Liv Tyler.

Hår till rund ansiktsform
För att ge intrycket av ett smalare och längre ansikte, testa en frisyr med mycket volym i toppen, kanske t.o.m. en hög frisyr. Du passar i långt hår, gärna mittbena men även sidbena kan fungera bra. Undvik kort page och volym kring kinderna - det kommer bara att göra ditt ansikte rundare. Ta en titt på kändisar med runt ansikte och kolla vad de har för frisyrer: Christina Ricci, Kristin Kreuk.

Frisyrer för rektangulär ansiktsform
Du passar i korta eller halvlånga frisyrer med volym på sidorna och frisyrer med flikig lugg. Lockigt hår tillför volym så därför passar de med rektangulär ansiktsform ofta i det. Undvik höga frisyrer och mittbenor. Undvik också bakåtslickat - såvida du inte vill framhäva ditt rektangulära ansikte förstås. Kändisar med rektangulär ansiktsform: Demi Moore.

Frisyrer som passar till fyrkantig ansiktsform
Prova lockigt eller krulligt hår för att få ditt ansikte att se mindre kantigt ut. Höga frisyrer får ditt ansikte att se längre ut. Prova också lugg med flikar. Långt, rakt hår eller en hårlängd ned till käken kommer bara att framhäva ditt fyrkantiga ansikte. Kändisar med fyrkantig ansiktsform: Gwynteh Paltrow.

Hår till hjärtformad ansiktsform
Halvlångt eller långt hår passar bäst på dig. Lockigt eller rakt spelar ingen roll. Prova också sidbena. Förmodligen bör du undvika höga frisyrer. Kändisar med hjärtformad ansiktsform: Keri Russell.

Sjukt

Läste precis om två tjejer, 13 år gamla, som nekades att köpa happy meal på McDonalds i Halmstad. När dem frågade varför fick dem till svar att det var åldersgräns på happy meal, att man måste vara under 12, och att dem därför var för stora för att äta happy meal. Flickorna stod på sig och sa att dem skulle ha happy meal och påpekade även att det inte stod någonstans om att det fanns någon åldersgräns. Då sa kassörskan att McDonalds inte tjänar bra på happy meal och att dem fick köpa varsit vuxen meal istället. Tjejerna bestämde sig istället för att äta på en annan hamburgerrestaurang där dem utan problem fick handla varsit barn meal.

Hur dum kan man vara? Till och med jag som är 20 år nu åt ett happy meal för max ett år sedan, inte fan fick jag någon kommentar om att det skulle finnas någon typ av åldersgräns, och dem kan ju fan inte trott att jag var yngre än tolv, såvida det inte var en blind som stod i kassan den dagen.

Att man har mage att avvisa två yngre tjejer på detta viset, som alltid äter happy meal eftersom dem inte orkar ett helt vuxen meal. McDonalds presschef Claes Eliasson säger att happy meal är rekomenderat för barn mellan 3-12 år, men att kassörskan självklart gjort fel i att vägrat sälja happy meal till de två tjejerna.

Anser personligen att denna kassörska borde få en varning för detta beteende. För det första för att det var kränkande och avvisande mot dessa två tjejer, samt för att McDonalds förlorar kunder på detta sätt. McDonalds restauranger i sig borde ge deras anställda en bättre utbildning om de produkter dem har i sitt utbud så att något sådant här inte uppstår igen. Och detta är till allas fördel.

Städtips

Träffade Linns mamma (Lena) idag som kom på besök när jag fortfarande var kvar i Landskrona. Vi åt, snackade skit och spelade Guitar Hero. Hade riktigt trevligt + så fick jag ett tips om hur man ska torka golven (ex. plast, linoleum och gummi golv, vet ej hur det funkar på övriga golv) så dessa blir skinande rena.

Städtips 1:
Blanka golv
Först torkar du rent govlet och låter det torka. Sedan blandar du ihop en halv lite vatten med en ägg-gula, torkar golvet en gång till och låter detta torka.
Det kanske låter konstigt och man kan tänka sig att det bli klibbigt av ägg-gulan, men det blir det inte. Reslutatet blir blankt och fint. Utöver att det blir mycket blankt och fint så är det även miljövänligt.

Med detta tipset tänkte jag att jag skulle kolla runt lite efter fler bra tips som man kan ha nytta av samt som är miljövänliga. Det kanske inte är det roligaste att läsa om man det är bra och det kommer ju underlätta din städing. Så nedan följer en liten lista:

Städtips 2:
Rengör ugnen
Ugnen kan vara ett helvete ibland att göra ren med inbiten och bränd mat och fett. För att lättare få bort all smutsen ska du blanda 1 del såpa och 3 delar vatten i en sprayflaska. Spraya hela ugnen med denna blandning och låt den verka i c:a 20 minuter i 100 grader. På detta sätt lossnar smutsen mycket lättare och du slipper sitta och skrubba länge med starka miljöfarliga medel.

Städtips 3:
Skinande ren spis
Även spisen kan vara väldigt svår att få ren ibland. För att lätt få bort smutsen på spisen häller du på ättika och strör på bakpulver så det börjar bubbla och fräsa. Dessa två löser tillsammans upp smutsen som efter en stunds verkan är mycket lättare att torka bort med en trasa. Avsluta med att gnida in såpa för att få spisen skinande blank och torka torrt.

Städtips 4:
Rengör smycken
För att få dina smycken rena behöver du inte alltid använda dyra, starka putsmedel. Rengör dem istället genom att lägga dem med en skål såpa i cirka en timme. Skölj dem sedan i varmt vatten och torka torrt med en mikrofiberduk.

Städtips 5:
Blanka ytor
Blanka ytor som glasbord, TV och stereo drar lätt åt sig damm. För att motverka detta ska du blanda sköljmedel och vatten och torka av ytorna med denna blandningen. Sköljmedlet gör ytorna antistatiska, så att dem inte drar åt sig dammet igen.

Jaa, jag hoppas att städningen blir lite lättare nu. =)

Lycklighetstest

[ x ] Du har en pojkvän.
[ x ] Du har ett eget rum.
[ x ] Du har en mobil.
[ ] Du har en iPod/MP3 spelare.
[ ] Dina föräldrar är fortfarande tillsammans.
[ ] Du har fler än 2 bästa vänner.
[ ] Det finns en pool i din gård.
[ x ] Du klär dig som du vill.
[ x ] Du hänger med kompisar mer än en gång i veckan.
[ x ] Det finns en dator/laptop i ditt rum.
[ ] Du har aldrig blivit nedslagen.
[ ] Du gråter aldrig mer än 3 gånger i månaden
[ x ] Du får lyssna på vilken musik du vill lyssna på.
[ ] Ditt rum är stort nog för dig.
[ x ] Människor utnyttjar inte dig.
[ x ] Du har varit på konserter.
[ ] Du samlar på något normalt.
[ x ] Du längtar till jobbet.
[ x ] Du önskar inte att du var någon annan.
[ ] Du spelar någon sport.
[ x ] Du brukar göra något efter jobbet.
[ ] Du äger en bil.
[ x ] Du brukar inte bråka med dina föräldrar.
[ ] Du är nöjd med ditt utseende.
[ ] Du har bra självförtroende.
[ ] Du har aldrig fått IG.
[ x ] Du vet vad som händer i världen.
[ x ] Du bryr dig om folk.
[ x ] Du är nöjd med ditt liv.
[ x ] Du kan mer än ett språk.
[ x ] Du har ett smeknamn.
[ x ] Du har ett husdjur.
[ ] Du kan hela orden från 10 låtar.
[ ] Du har inga “fiender”.
[ x ] Du är en ganska snäll person.

Total: 20
———————————
Total : 20

0-10 - Du mår inte bra, du är inte lycklig.
11-20 - Du är inte jättelycklig men det duger. Du kan känna dig ensam och sviken ibland.
21-35 - Du mår toppen, du är lycklig!

Landskrona, Bästis & Shopping

Då sitter man i Landskrona och lyssnar på när bästisen sjunger =) Hehe, jag får väll också sätta mig och sjunga om en stund, sen blir det lite Guitar Hero också. Skönt att bara ta det lugnt nu efter att man varit igång hela dagen. Började med att gå upp 8 imorse för att runt halv 10 åka in till Helsingborg och hämta lite anteckningar med mamma. Sen så bar det av till Landskrona där jag mötte upp Linn, Micke och Liam på parkeringen utanför ÖB och Jysk.

På vägen hem från affären åkte vi och köpte pizza, eller rättare sagt så hade Micke redan beställt så vi stannade bara till och hämtade dem. Väl hemma hos Linn och Micke åt vi oss mätta, sen blev det en runda ut till tågstationen för att lämna Micke som skulle åka till jobbet. Och eftersom dem nyligen flyttat hit till Landskrona och jag bott här tidigare och hittar bättre så bestämde vi att jag och Linn skulle följa honom till tåget så han hittade närmaste/snabbast vägen och lärde sig den och kan gå själv hädanefter. =) Men det hade han klarat ändå självklart, men trevligt med sällskap och att komma ut och gå en runda ju.

När Micke sedan åkte med tåget fortsatte jag och Linn in mot stan. På vägen visade jag var jag bodde tidigare och så träffade vi en gemensam kompis till oss som också bor här i Landskrona. Liam somnade i vagnen så jag och Linn bestämde och för att shoppa loss lite. =) Själv köpte jag 2 bh'ar för 129:- per bh samt 4 par strumpor för c:a 60:- inne på H&M. Jag har ju i princip inga strumpor hemma och bh'arna börjar bli för små :( Så behövde lite nytt. Linn köpte en mössa till Liam inne på H&M och sen köpte hon 3 par mjukisbyxor och 3 långärmade tröjor till Liam inne på Kappahl, jätte sött var det. Innan vi sen gick hem gick vi in en runda på City Gross och handlade lite att dricka och sen gick vi hem och nu sitter vi här och tar det lugnt.

Annars idag har det väll inte hänt något direkt, så det blir ju inte mycket att skriva om. Men får kolla lite på Tyra Banks Show och Project runway på datan sen eftersom jag missar det på tv'n idag. Sen kanske det kommer upp någon rolig lista ikväll här. Får se vad jag hittar. Kanske kommer på något annat kul att skriva om. Håll utkik. =)


Beslutsångest

Iiih, jag vet inte alls hur eller vad jag ska göra. Jag vill ju gå någon typ av utbildning så att jag får ett bättre jobb, samt ett jobb som jag verkligen har intresse i. Det är inte så att jag inte trivs med att jobba inom hemtjänsten, jag tycker det är trevligt. Men det är för det första bara ett vikarie-jobb, alltså jobbar jag endast vid behov. För det andra så vill jag nog inte jobba med det i hela mitt liv. Men för att få möjlighet till något annat jobb så krävs ju utbildning, måste bara komma på vad jag vill göra. Jag kommer hela tiden på nya idéer och nya roliga yrken, men efter ett tag så känner jag att "nej, det är inte det jag vill". Frågan är då, vad är det jag vill egentligen?

1. Jag vill jobba med människor.

2. Jag vill inte endast sitta på kontor.

Yrken jag funderat kring är: inom vården, barnskötare, lärare, inom butik och hudterapeut.
Vården har jag redan uteslutit, som sagt så är det trevligt men inget framtidsyrke. Barnskötare och lärare kan bli allt för påfrestande samt så tror jag inte jag skulle trivts med det yrket i längden. Butiksjobb kan jag tänka mig är roligt, men då vill jag samtidigt ha lite större beattning som inköpare eller kanske något annat, alltså jag vill inte endast jobba som butiksbiträde. Det senaste yrket hudterapeut låter för tillfället mest lockande, men precis som de andra yrkena så kan mitt intresse falla..

Lite fakta om yrket "hudterapeut":
Som hudterapeut arbetar du med olika behandlingar för ansikte och kropp. Till hudterapeuten kommer människor av olika anledningar, exempelvis för att få hjälp med hudproblem eller för att få skönhetsvård.
Som hudterapeut kan du till exempel vara anställd på en hudvårdssalong, en spa-anläggning, ett friskvårdsinstitut, parfymeriavdelningar på varuhus eller på en frisersalong. Du kan också ha din egen hudvårdssalong.
Som hudterapeut är det viktigt att tycka om att arbeta med människor och att ha känsla för service.

Vad tycker ni? Låter det som något intressant som jag skulle kunna jobba med?

RSS 2.0