Jobb, jobb och ännu mer jobb

Denna veckan har och är väldigt full planerad för mig, känns skönt faktiskt så man slipper sitta och bara slöa och inte ha något att göra om dagarna ;P Men ja, det är därför jag inte skrivit något direkt, har inte orkat helt enkelt.. Kan iallafall berätta hur mina dagar har sett ut ju :)

Måndag: Då hände inte särskilt mycket mer än att jag jobbade och var jätte trött efter jobbet, så då blev det att bara ta det lugnt och lägga sig tidigt (strax efter 9) vilket är väääldigt ovanligt för mig, men så blev det iallafall.

Tisdag: Jag gick upp tidigt och iväg till jobbet. Jobbad fram till fyra och sen när jag hade varit hemma en stund så bestämde jag och Malle oss för att åka iväg till nya IKEA. Så vi åkte dit där en runda och tog med oss Alex också. Det var riktigt stort och bättre tycker jag =) Så hittade vi äntligen dem vägghyllorna vi skulle ha till vardagsrummet och så hittade Malle en madrass som hon och pappa skulle ha. =) Väl hemma åt vi middag och sen så gick jag och la mig (lite senare denna gången) strax efter 10. Låg ju och pratade med älsklingen i telefon.

Onsdag: Idag så gick jag upp en 20 min tidigare än dem andra dagarna. Skulle nämligen hinna med en dusch idag också innan jobbet. Efter jobbet så tog jag det lugnt en stund och åt middag med dem andra här hemma. :) Ungefär 20 i 6 åkte jag och pappa ut till toftanäs. Skulle kolla efter skor till mig på skokanonen, men hittade inga till ett bra pris :( Så vi gick i en runda på ica maxi och handlade mjölk, läsk och lite annat smått och gått.. Själv hittade jag ett par mjukis byxor som jag kan ha i jobbet (även utanför jobbet). På väg hem så bestämde vi oss för att köra in en snabb runda till skopunkten och se om där fanns skor istället. Och där hittade jag 1 par, ett par ska jag ha i jobbet och det andra paret utanför jobbet :) Betalade bara strax under 600:- för båda två. Har inte tagit några bilder eftersom ljuset är dåligt så här sent på kvällen. Så ska se om jag kan fixa någon bild imorgon :)

Haha.. när jag och pappa var inne på ica maxi så gick vi förbi där dem hade ställt ut dem nya chokladen med yoghurt raspberrie (eller vad dem nu heter) så skulle jag säga till pappa att dem var jätte goda.. Istället blev det "Oooh, pappa.. dessa chokladen är pappa goda!!!" :D hahaha.. Aah, vi hade jätte kul iallafall att vara ute och shoppa idag =)

Hmm.. jag kan ju fortsätta berätta vad jag ska göra resten av veckan i korta små ord ;P

Torsdag: Jobb och träffa Therese. Ska även handla in lite smink och lösnaglar :)
Fredag: Jobb och sen hem till älsklingen. <3
Lördag: Halloweenfest hos Jenny. =)
Söndag: Jobba igen.

Desiree Jennings on the news

Ännu ett annat inlägg om Desiree Jennings som efter influensavaccin drabbats av dystoni (Läs förra inlägget och se videon där med).

Dystoni - efter influensavaccin

Stackars tjej. 25 år och jätte vacker, hon var cheerleader, hon är gift och levde ett fullt normalt liv. Fram tills hon tog inflensavaccinet den 23'e augusti. 10 dagar senare fick hon influensaliknande sypmtom så som feber, illamående och trötthet. Utöver detta fick hon även stora problem med att tala och spasmiska ryckningar i kroppen. Han kan efter detta inte längre ta sig fram normalt och heller inte prata normalt. Endast genom att gå baklänges samt genom att springa kan hon gå normalt och prata normalt.

Läkarna har gett henne diagnosen dystoni, som är en ovanlig neurologisk sjukdom som orsakar spasmiska muskelsammandragningar i kroppen och svårigheter med motoriken. Enligt läkarna har sjukdomen troligen kommit av en svår reaktion på vaccinet.

Hon: Varnar andra från att ta vaccinet.
Läkarna: Säer att hon är en på miljonen att drabbas på detta sätt.
Vad är din mening i det hela?

Många tror att det är fejk och att hon bara är ute efter pengar, andra tycker synd om henne. Det är inte bara ett youtube-klipp utan det har varit ute på nyehterna på tv och tidning. Vad tror du?

Dagen som gått =)

Idag har man varit enda ute i Klågerup och hämtat älsklingens nya bil =) Det är en mitsubishi eclipse -93 (eller -92) snygg var den, och går mycket bättre än den skrotiga mazdan han hade ;P Hehe.. Det är väll i princip det enda som hänt idag förutom att vi bara tagit det lugnt och myst, köpte pizza på hemvägen från Klågerup. Min var riktigt gooood, La Mafia -lök +salami +beaneisås =) Riktigt mumsigt. Sen blir det nog myskväll med idol, film och godis..

Jag köpte ju förresten nya glasögon häromdagen. Skulle ha lagt in bilder tidigare men har inte orkat ta bilder, haha.. Men jag tog några bilder igår så lägger upp dem i slutet av inlägget =) Säg gärna vad ni tycker om dem. (Förutom om ni tycker dem är fula, för det vill jag inte höra) Hahaha ;P

Ne, nu är det iallafall dags att lyssna igenom lite skivor som älsklingen hade i mazdan och se om där finns något att spara eller inte =)

Need a little help (A)

Therese berätta precis att hon ska vara en tiger på halloween.. nice ;) Hon skicka en bild på sminkingen hon skulle ha också, hon har lagt upp bilden på sin blogg http://blackwindow.blogg.se så gå gärna in där och kolla :)

Själv vet jag ju redan vad jag ska vara, jag ska vara vampyr, men vet inte riktigt hur jag ska sminka mig.. vet som så mycket att jag ska ha rött läppstift och någon lite mörkare ögonskugga med kanske lite inslag av grått/silver/vitt.. Men vet inte riktigt hur jag ska sminka ögonskuggan.. så googlade runt lite och hittade två stycken bilder.. Men vet inte vilken av dem jag ska testa mig på.. så jag lägger upp dem här så får ni ta och kommentera och säga vilken ni/du tycker mest om =)


"Hårig svinhud"

Det är vad sex år gamla Li Xiaoyuan's nya hud beskrivs som. Hon har fått smeknamnet "Kattflickan" och det skrivs om henne idag på aftonbladet där det står följande:
För ett par månader sedan började födelsemärket sprida sig över hennes kropp okontrollerat. Nu täcker det hela ryggen och går ner på rumpan. Och det har börjat växa på hennes armar och i hennes ansikte också.

Barnen i skolan mobbar henne och är väldigt elaka. En laserbehandling/operation vågar man inte göra då man är rädd för svåra blödningar efteråt.

Läkarna tror att det är en ärftlig, ovanlig sjukdom som gjort att födelsemärket har växt så aggresivt. Man undrar om det inte finns någon som kan hjälpa henne? Hon är fortfarande så ung och har så mycket kvar i livet. Men att behöva leva som en "kattflicka" tror jag inte att hon själv är särskilt road av, särskilt inte i en sådan situation hon just nu är i; utan vänner och med elaka ord och fraser som slängs efter henne.

Usch nej, får hoppas att en duktig läkare får nys om denna sjukdom och vet mer om den. Förhoppningsvis kan man hitta ett sätt att hindra att födelsemärket sprids mer och förhoppningsvis få bort det helt och hållet från hennes kropp. Vi vet ju alla att med tidningsartiklar sprids nyheterna snabbt och det har tidigare hänt att läkare uppmärksammat fall och hittat lösningar i andra länder etc. Så förhoppningsvid finns det någon därute för denna flickas undsättning.

Tröttsamt :/

Jo men kul.. Vaknade 5 imorse, med snoozade klockan i en halvtimme typ. Grädden på mosen var jag att jag bara hade sovit i 2 timmar. Jag var ju hur pigg som helst inatt så jag somnade inte förrens typ 3 :/ *suck* Men ja, jag pallrade mig upp halv 6 iallafall och gjorde mig iordning. Sen väckte jag ungarna och gjorde dem iordning. När vi alla var färdiga runt halv 7 tog vi på oss ytterkläderna. Jag låste upp till cykelförrådet till Alex så han kunde cykla till skolan, sedan tog jag Billy och Max med till bussen och lämnade dem på skola och dagis i Åkarp.. Hmmm.. får väll säga att jag fick gott om frisk luft och en härlig promenad så tidigt på morgonen faktiskt :) Piggnade till lite dessutom. Jag tänkte jag inte att jag skulle lägga mig igen sen där hemma.. tänkte att om jag är lite trött under hela dagen kanske jag somnar lättare ikväll ;P hihi, jag är smaaart =)

Jaa, sen här hemma åt jag frukost och tog en härlig dusch med hemmagjord peeling av olja, mjölk och socker.. Jag bara älskar den peelingkrämen.. Den är riktigt bra, huden blir jätte mjuk och len efteråt =) Så har ni inte testat den så tycker jag att ni ska göra det, jag har receptet i ett tidigare inlägg.. har ni svårt att hitta så bara fråga så skriver jag det igen =)

Ja ne, sen så ringde dem från vårdcentralen och sa att jag kunde komma in när jag ville under dagen för att ta ett blodprov.. så när jag klätt på mig och allt cyklade jag ner till vårdcentralen.. Men ja, väl där nere fick man ju sitta och vänta i en och en halv timme innan jag fick komma in och ta blodoprovet, sen var det inte mer med det. Ett litet stick och så var det över..

Jag passade även på att cykla en runda till obs (till spec savers) för att justera mina bågar, dem satt lite för hårt mot huvudet, bakom öronen. Men nu känns det mycket bättre =) Men det var bara till och komma in igen om jag kände lite senare att det fortfarande gjorde lite ont.

Jag tänkte jag måla naglarna och så idag egentligen.. Men efter den långa väntetiden på vårdcentralen är jag för trött för att pilla med sånt smått nu, så det får jag spara till en annan dag. Just nu ska jag bara ta det lugnt och sen kommer älsklingen hit en stund efter han slutat jobbat :) Iiih, saknar han sååå mycket <3 Sen kommer Alex också hem från skolan vid 3 kanske och så ska jag hämta dem andra två grabbarna ute i Åkarp vid 4 :)

Jag har lite att göra ändå ju, ska fixa maten också sen när alla ungarna kommit hem (blir köttbullar med mos idag) enkelt men gott =) Sen så passar jag dem fram till pappa och Malle kommer hem någon gång ikväll. Dem är på ullared och shoppar lite, så jag sa att jag kunde ta ungarna idag så dem slipper ha massa tider att passa och så. Det kan ju vara skönt ibland.

Hmmm.. såg förresten nu att i detta inlägget som jag skrivit precis så har jag i varje stycke börjat med bokstaven J.. Haha, lite kul om man har så torr humor som mig ;) Så nu i denna sista meningen fick jag ju bryta mönstret med ett H.. Så nu är det dags med lite saltiner med philadelphia (vitlök och örter) Mmmm, mumsigt.

Ägg i ansiktet ;P

Hihi, jag kunde inte vänta med att lägga ansiktsmasken till imorgon.. Så jag gjorde den redan ikväll istället, det går snabbt att röra ihopa och behöver bara sitta i en halvtimme. :) Perfekt. Så nu sitter jag här med äggvita i hela ansiktet. Till en början kändes det bara blött, hehe. Men sen börja den stelna och det kändes ungefär som om huden drog ihop sig eller vad man nu ska säga. Och så kan jag i princip inte röra en fena i ansiktet, kan knappt ens slicka mig runt munnen ;P Haha.. Under en liten stund så kliade det också lite, men det försvann snabbt igen :)

Jag kommer inte exakt ihåg hur det kändes när man var liten och skulle göra sån avgjutning av ansiktet med gips.. Men om jag inte har helt fel för mig så kunde man inte röra en fena då heller, så ungefär så känns det kanske ;P

Ja, nu har det iallfall gått en halvtimme och jag har tvättat ur ansiktsmasken. Får väll säga att huden känns mjukare, sen gällande finnar och så får man nog använda sig av ansiktsmasken ett tag innan resultat på det syns. Precis som med allt annat så blir det inget märkbart resultat efter endast en kur.

Jag känner också att huden inte känns lika "fet" som tidigare. Inte för att jag har direkt jätte fet hy, men har blandhy så lite skillnad känner jag. Så jag kan tänka mig att denna ansiktsmask är bra för dem med fet hy, då den verkar uttorkande.

Bilden nedan visar mig med äggvita i huvudet, man ser det inte direkt förutom att det är lite glansigt ;P

Skönhetsbehandlingar mot finnar

Idag bjuder jag på två små skönhetsbehandlingar som ska vara bra mot finnar.. Har själv inte testat dem, men tänkte testa ansiktsmasken imorgon, så imorgon skriver jag resultatet här i bloggen. :)

Ångbad mot finnar
1 liter vatten
3 msk torkade kamomillblommor

Koka upp vattnen, häll över det i ett stor kastrull eller skål och lägg i kamomillen. Håll en handduk över huvudet och sitt med ansiktet över ångbadet i cirka 15 minuter. Massera sedan huden kring problemområdet med en bomullspinne och tryck försiktigt. Skölj ansiktet med kallt vatten så att porerna sluts.

Ansiktsmask av äggvita
Bli av med irriterande finnar och få en babylen hud på köpet. Börja med att tvätta ansiktet. Därefter knäcker du två ägg, spar endast äggvitan och rör om med en gaffel. Applicera smeten i ansiktet och låt sitta i 30 minuter. Skölj av ansiktet med iskallt vatten så att porerna drar ihop sig. Lägg masken 3 gånger i veckan.

Torr hy

Torr hy? - Tips och råd
När man tvättar huden försvinner en del av hudens naturliga olja, vilket förvärrar den torra hyn. Använd aldrig ansiktsvatten med alkohol eller andra uttorkande ämnen. Använd istället en rengöringslotion med fett, dessa rengör bra men torkar inte ut huden.

Använd en kräm eller lotion med fuktighetsbevarande ämnen och fett. Det finns många olika krämer och lotions, testa dig fram för att se vilken som passar just din hud bäst.

Undvik långa bad och duschar eftersom det torkar ut huden. När du duschar ska du duscha i svalt vatten, eftersom varmt vatten löser upp mer olja från huden. Undvik tvål samt duschcrémer med alkohol, precis som vid annan rengöring. Du kan om du badar tillsätta en eller ett par matskedar olivolja i badet för att motverka uttorkning. Du kan även smörja in huden med lite olivolja när du duschar. Olivolja verkar både rengörande och återfettande.

Rök inte! Rökning medför skada för huden; torkar ut huden samt försämrar cirkulationen i huden.

Använd en ansiktspeeling med små korn 1-2 gånger i veckan, för att på så sätt få bort torr och gammal hud. (Tänk på att ej skrubba, utan massera in lugnt och mjukt.) Lägg även en återfuktande ansiktsmask ibland.

Och precis som alltid annars; drick mycket vatten och ät rätt.

Förfrågning. =)

Jag fick idag lite frågor om tips och råd mot fet hy samt mot acne. Så jag bestämde mig för att skriva lite allmänna tips för att hålla en fräsch och fin hy samt då specifikt mot fet hy och acne-hy.


Allmäna tips och råd för en fräsch och fin hy
Drick mycket vatten.
Tvätta aldrig ansiktet med tvål, använd istället skonsamma hudvårdsprodukter som är väl anpassade för just din hudtyp.
Undvik att sola solarium.
Sov aldrig med smink - sminkrester kan täppa till porerna och orsaka finnar och orenheter.
Använder du ansiktskräm - använd fettfri ansiktskräm (fettfria ansiktskrämer täcker inte igen porerna).
Sov och vila mycket. Hudens celler förnyas vid sömn och vila vilket bidrar till en fräsch och strålande hy.
Lev sunt - ät rätt och rör på dig mycket.


Fet hy? - Tips och råd
Det finns flera olika sätt att förbättra fet hy. Till stor del påverkas fet hy av vad man äter och därför kan t.ex. kosttillskott av vitaminer, mineraler och olika fleromättade oljor minska problemen. Bland annat så har vitamin B5 gett bra resultat mot fet hy då det underlättar kroppens nedbrytning av överflödigt fett i huden.

Du ska tänka på att inte tvätta huden för ofta och du ska undvika att använda allt för många starka preparat. Tvätta med en mild och skonsam ansiktstvätt 1-2 gånger om dagen.

Har du fet eller finnig hy är det lätt att man vill skrubba mycket och använda starkare preparat och alkohol vid rengöring. Detta kan dock göra problemet värre eftersom huden då blir irriterad samt skyddar sig mot “hot” och tillverkar därför mer talg och utsöndrar mer fett.

Tänk på att alltid avsluta tvätten med kallt vatten för att täppa till porerna. Återfukta även huden efter tvätten med en fettfri ansiktskräm.


Produkttips - Neutrogena Visibly Clear
Dessa produkter innehåller ämnen som rengör hyn samt förebygger uppkomsten av finnar och pormaskar. De innehåller även naturliga återfuktande och lugnande ämnen som är kända för att vårda och inte torka ut hyn. (En känd person som använder detta märke är Jennifer Aniston).

Innehåll:
Salicylsyra som tar bort döda hudceller och hjälper till att rengöra porerna, vilket i sin tur förebygger orenheter som kan leda till finnar och pormaskar.
Aloe Vera och kamomill som är välkända för sina lindrande och lugnande egenskaper.
Trollhassel som både har lindrande och sammandragande inverkan på huden.
Mentol som har en kylande effekt.

Produkterna:
Visibly Clear - Blackhead Eliminating Daily Scrub för mild rengöring av porer och avlägsnande av pormaskar. Den unika formuleringen får in i porerna och tar bort olja och smuts. Denna produkt går att använda varje dag. Tuben har ett innehåll på 150 ml och kostar endast 65:-

Visibly Clear - 2-in-1 Wash Mask
hjälper till att avlägsna orenheter och finnar för en ren hy. Kan användas som ansiktstvätt för daglig användning samt som ansiktsmask för att rengöra på djupet. Tuben har ett innehåll på 150 ml och kostar endast 65:-

Visibly Clear - Rapid Clear Treatment
är en snabbtorkande gel som är kliniskt dokumenterad att reducera synliga orenheter inom 8 timmar, utan att vara påfrestande för huden. Tuben har ett innehåll på 150 ml och kostar endast 65:-

Visibly Clear - Blackhead Eliminating Toner
är ett ansiktsvatten som går långt ner i porerna för att avlägsna och förebygga pormaskar. Den tar effektivt bort smuts och fett från hyn. Tuben har ett innehåll på 200 ml och kostar endast 49:-

Visibly Clear - Oil-free Facial Wash
bekämpar effektivt oren hy, tar bort döda hudceller, smuts och olja samt förebygger orenheter. Denna produkt är fri från tvål och alkohol och går att användas dagligen. Tuben har ett innehåll på 200 ml och kostar endast 59:-

Visibly Clear - Oil-free Make-up Remover
tar bort alla spår av make-up, även vattenfast mascara. Denna produkt rengör porerna på djupet för att ta bort olja och överskottsfett som kan leda till finnar. Tuben innehåller 150 ml och kostar endast 59:-

Visibly Clear - Oil-free Moisturiser
är en oljefri kräm som tillför huden fukt hela dagen och gör huden mjuk utan att täppa till porerna. Denna kräm innehåller en patenterad teknologi som verkar förebyggande mot finnar. Tuben har ett innehåll på 50 ml och kostar endast 65:-

Roliga nyheter =)

Här kommer lite roliga, konstiga och underliga nyheter i korthet som jag hittade. Vissa av dem är sjukt roliga, den sista är självklart inte rolig på det sättet i och med han dog, men hela historien med att han skulle tacka Gud men dog istället på det sättet han gjorde är lite komiskt.

Fis tvingade plan att nödlanda (6/12-06)
Efter att röklukt spridit sig på planet, som tvingades nödlanda Nashville, påbörjades en ordentlig undersökning på planet av FBI. Efter ett tag kom det fram att en kvinna på planet har en sjukdom som gör att hon får hemska gaser. För att skona övriga passagerare från dessa så tände hon tändstickor för att på så sätt få bort/dämpa den hemska lukten.

Hon tog körlektioner i 27 år (16/10-09)
Hon har spenderat nästan halva sitt liv med att ta körkort. Hon var så dålig att ett antal bilskolelärare gav upp hoppet om henne, men hon gab aldrig upp hoppet själv. Efter 450 lektioner och 13 uppkörningar har hon nu fått sin körkort.

Frusen man ville värma sig - la sig i ugnen (18/2-09)
Mannen som kände sig frusen på sitt jobb hos kökstillverkaren i Ballingslöv hittade en lösning, dock inte den bästa. Han la sig på transportbandet och åkte in i en ugn där han, som han inte räknat med, fastnade. Tur nog fick hans medarbetare syn på detta och lyckades dra ur mannen från ugnen.

Tackade Gud - krossades under altaret (12/9-09)
Då mannen en dag fastnade i en hiss blev han rädd och bad Gud om hjälp. Efter att ha kommit ut ur hissen var han övertygad om att Gud tagit emot hans böner och ville så självklart tacka gud för att ha räddat livet på honom. Han gick till kyrkan och omfamnade altaret som då föll och krossade honom till döds.

Kuuuligt =)

Kom hem för ungefär en halvtimme sen från Löddeköpinge. Har varit hos Therese och haft en sjukt, underbart rolig dag =) Men kan ju börja med att skriva vad som hänt från det att jag vaknade.

Jaa, först och främst så hade jag ställt klockan på halv 8 för jag tänkte jag skulle ta en dusch innan jag skulle ringa till vårdcentralen.. Men nee, jag snozzade klockan till typ 8 istället och börjat dagem med att sitta i kö i telefon i ungefär 20min. Lite segt att vänta, men men.. Kom fram till slut och efter att jag pratat med dem så tog jag en dusch och gjorde mig iordning. Halv 10 skulle jag vara på Segegården för att få min vaccinations-spruta mot influensan. Det kändes ett litet stick men gjorde inte ont och strax efter åt kände jag inget heller.. Men ju mer tiden har gått under dagen så har jag bara fått mer och mer ont hela tiden :( Hoppas jag inte blir så dålig som jag läste att Natha blev under natten, jag ska ju jobba imorgon och vill inte behöva sjukanmäla mig :(

Direkt efter att jag hade fått sprutan, hoppade jag på cykeln och cyklade ner till vårdcentralen och listade mig där. Så jag slipper klydda med det senare när jag behöver gå dit. Sen bar det hem igen.. Men det dröjde inte länge förrens jag åkte iväg på nästa runda, hehe. Jag och Malle åkte iväg till Ikea och shoppade lite till vardagsrummet: en matta, två cd-hyllor, två växter, lite ljushållare och sånt smått och gott :)

När jag kom hem efter Iker-turen så började jag göra mig iordning för att åka och träffa Therese :) Så undertiden lyssnade jag på musik, sjöng och dansade. Alltid kul, hehe. Sedan tog jag tåget halv 3.. Therse mötte upp mig på centralen i Lund och så gick vi till hennes mammas jobb som ligger vid min gamla skola (Spyken) och så åkte vi hem till dem i Lödde.

Hemma hos Therese har vi gjort lite allt möjligt får jag väll säga, har haft riktigt kul =) Vi har rensat bland lite av hennes kläder och så har jag fått testa och ta dem som hon inte vill ha kvar.. så jag fick med mig hem lite nya, begagnade kläder :) Alltid kul. Sen så har vi suttit och snackat skit, vi gjorde egen hårinpackning, vilket nog var det roligaste på hela dagen/kvällen.. Haha.. När vi väll hade sattit i geggan i håret så bestämde vi oss för att gå ut och gunga och ta lite foto för att visa att vi faktiskt vågade gå ut när vi såg ut som idioter ;P Haha, och så gick vi hem om till hennes morbror och snackade lite med han och hans sambo/fru. Hihi, det var en skiiit gullig katt som följde efter oss där ute till Therese morbror, så när vi väll kom fram försökte vi schasa bort den, haha, men den sprang in i lägenheten istället så Therese sprang runt och jagade en främmande katt i hennes morbrors lägenhet, haha, sött :) Ja ne, sen när en halvtimme gått ungefär gick vi hem igen och skulle skölja ut inpackningen. Men Therese hade jätte problem med att få ut det ur håret, så det slutade med att hon satt naken i badkaret och jag stod bredvid i bada trosor och topp och hjälpte henne skölja ur håret och kamma igenom det :D Haha, det tog ungefär en halvtimme att få rätt på hennes hår, sen tog det ungefär 5-10min för mig bara (och jag klarade det själv) ;) Hihi.. Men detta får ni faktiskt inte se bilder på, haha.. ;P

Ja ne, men sen så har vi ätit middag och gått en runda ute strax innan jag skulle med bussen hem. Så nu sitter jag här.. Tog en titt in på Nathalie's blogg som Cassandra fixat ny design till, den blev också jätte fin :) Så ni får gå in och titta. Ni hittar både Nathalie, Cassandra och Therese bloggar till vänster.

Hmm, nu tror jag inte att jag missat berätta något.. Hehe, skulle jag komma på något får jag väll uppdatera senare eller något.. För nu tänkte jag kolla runt lite inne på facebook och sen göra mig iordning för natten. Så ni får alla sova så gott och tack för en underbart rolig dag Therese :)<3

Bitch-test

Är du en bitch?

Du har sagt:
hora till någon [x]
bög till någon [x]
slyna till någon [x]
slampa till någon [x]
fitta till någon [x]
Totalt: 5

Du har:

fuskat på ett prov [x]
skrikit fula ord till en lärare [x]
dissat en kille/tjej för att du har spanat in en ny person []
hånglat med fler än 4 personer på en kväll []
stått på ett bord och dansat inför folk? [x]
spottat en person du hatar i ansiktet [x]
bitchslapat någon [x]
skrikit åt någon i telefon [x]
knackat på en persons dörr du hatar och skällt på den []
sagt/skrivit att du är snygg [x]
Totalt:  7

Den senaste veckan har du:

vart full []
skrikit åt en ungdom []
skrikit åt en vuxen []
tagit bilder på dig själv [x]
vart på fest []
dissat någon []
skolkat []
ljugit för en kompis []
ljugit för mamma []
ljugit för pappa []
hånglat med 2 personer []
vart stolt över dig själv [x]
haft samlag [x]
slagit någon []
sökt uppmärksamhet []
gjort något olagligt []
skrivit via sms/nätsida/email/brev hur mycket du hatar någon []
sagt/skrivit "jag älskar dig" till någon men inte menat det []
struntat i vad någon vuxen sagt till dig []
vart förbannad []
Totalt: 3

När du var under 10 år så har du:

vart tillsammans med någon [x]
slagit någon [x]
kunnat ord som bög/hora o.s.v []
du visste vad sex var [x]
pussat någon [x]
krossat fönster i skolan []
lärt dig "dumma" saker av något stora syskon []
gjort sönder något som är värt mer än 1000 kronor []
sagt något fult ord till läraren []
blivit utslängd från klassrummet p.g.a att du vart stökig []
Totalt: 4

Övrigt:

du är/var tjatig i skolan []
du är stolt över dig själv [x]
du gillar att vara på fester []
du gillar att ha folk runt omkring dig [x]
du ska dricka denna helgen []
du ska möta någon du hatar nästa vecka []
du ska skolka denna veckan []
du vill att folk ska kopiera dig []
du är sur på någon vuxen just nu []
Totalt: 2

Allt totalt: 21

0-10 : Du är helt ok. Men lite för blyg.
10-25: Du kan allt säga emot men är lite mer schysst av dig.
25-40: Bitch! Du är inte rädd för att göra bort dig och du är nöjd med dig själv.
40-55: Ey bitch! Galna/egoistiska/kaxiga personen här alltså breee.

Nattuggla...

Har varit en sååå mysig kväll/natt med popcorn, godis, film och coca cola med min älskling. Kommer inte ihåg vad filmen hette, men man hängde knappt med i vad som hände, inte förrens i slutet fattade man, hehe. Men det var väll meningen gissar jag på.

Och förlåt Jenny för att jag ringde dig, inte alls meningen. Letade efter en skiva här på Uffes rum och så funkar inte hans lampa så det är beck mörkt. Så då tänke jag vara så smart att använda ljuset från mobilen, och så råkade jag komma åt någon knapp och helt plötsligt hörde jag "Hej det är Jenny" Från mobilen. Och så klickade jag bort dig automatiskt, hehe. Vet inte varför, det var ju inte så att jag inte ville prata med dig, men ja :p hehe. Du lät så hemskt pigg :/ Så jag hoppas att jag inte väckte dig, men ja.. Jag tror jag gjode det :( Förlåt.. <3

Ja, men iallafall så sitter jag nu här och spelar lite på facebook och skriver här :) Uffe ligger bredvid mig och spelar hockey på sitt x-box. Han är en liten spelnörd, hihi.. Min underbara spelnörd är det :) Men vi får väll snart ta och lägga oss, det är ju en dag imorgon också som man inte vill sova bort.

Det ska ju bli så kul imorgon också att få se vad Cassandra får ihop till min design och header här till bloggen. Hon är ju jätte duktig på att fixa ihop sådär snyggt med bilder och allt. Och eftersom Therese skaffade blogg och heller inte kan så mycket (som jag) så bad hon Cassandra om hjälp. Så då var jag lite sådär flörtig av mig, så nu ska hon fixa ihop något snyggt till mig med, hihi :) Så hon fick lite bilder av mig som hon kunde mixtra med och så imorgon (hennes data klyddade så den behövde nog också sova lite för natten) ;P

Hmm.. känner mig inte alls så särskilt trött som jag brukar göra vid denna tiden, eller ja.. dem gånger jag är vaken vid denna tiden, vilket inte är så ofta. Men det gör väll kanske inte så mycket.

Lite update för vad som händer i veckan (vad jag vet änsålänge) kan jag ju bjuda på nu när jag ändå är igång i skriver. Imorgonkväll ska jag hem till pappa, ska nämligen vaccineras med jobbet för svininfluensan på torsdag 09.30 och senare under dagen ska jag träffa Therese, så får vi snacka skit och ha kul, skulle prova lite kläder som hon rensat ut också, hihi. Ska bli kul :) Sen så på fredag ska jag jobba, har ju inte alls blivit något nu på typ 2 veckor :( Så blir glad för det jag får, kollar runt på ams lite då och då också, men det kommer fortfarande in samma skit. Det är synd att man inte kan trolla, då skulle jag trollat så jag kunde ALLT.

Hmm, har tänkt på en sak förresten.. Jag brukar jag svara på kommentarerna här inne i samma inlägg som ni kommenterar.. Men jag tänkte att jag kanske ska göra en kopia varje gång så att det både står i min blogg + i er blogg (den som kommenterar). Och om den som kommenterar inte har blogg, eller har en men som inte jag känner till, så hamnar mitt svar endast i min blogg.. Hmm, hängde ni med vad jag menade? För jag har själv märkt det att ibland när jag kommenterat någon så sen när jag ska kolla svaret så har jag ibland haft svårt att hitta vilket inlägg det var jag kopierade.. Och så vet jag också att min stora syster Sandra svarar på inläggen i den andres blogg. Jaa, jag som fattar var jag precis skrivit tycker iallafall att det är en bra idé =)

Ne, men nu får det räcka för inatt, orkar inte skriva mycket mer nu.. Blir nog sovdags snart också :) Ska bli mysigt att få kura in under täcket och somna till älsklingen andetag.

Måste bara skriva en sak till.. Kommentera mer, snälla :) Det är så kul att läsa vad andra har att kommentera om inläggen.. Vet att jag själv heller inte är så jätte bra, men lovar att bli bättre :)

Sminktips

Concealer
- Använd alltid concealer i din hudfärg eller ljusare.
- De områden som oftast behöver täckas är runt ögonen, näsvingarna och ojämnheter i hyn.
- Applicera concealern efter foundation.
- Gul concealer hjälper att dölja röda och lila toner i huden.

Highlighter - användning och användningsområde
- Används för att ljusa upp områden (ljusa skuggor förstorar och gör så att området framträder mer).
- Ljus ögonskugga under brynen för att öppna upp ögonen.
- Ljus concealer för att täcka mörka ringar.
- Ljusa skuggor i ögonvrån för att se piggare ut.
- Ljust puder ovanför kindbenen för att ge ansiktet mer konturer.

Puder
- Löspuder är bäst att fixera basen med. Skaka av överflödigt puder på borsten innan du drar borsten från mitten av ansiktet utåt och nedåt.
- Cremépuder är en mix mellan puder och foundation och fungerar också bra som bas för din makeup. Appliceras med svamp.
- Kompakt puder fungerar bäst för att bättra på sminket. Oftast medföljer en applikatorsvamp, men vill du hellre att ett tunnare och finare resultat ska du använda en borste.

Önskelista

Helt plötsligt nu så började jag tänka lite på vad jag vill ha i julklapp, hehe.. Ni vet, i min familj (på pappas sida) så ger vi alltid önskelistor.. vi har alltid gjort det och kommer alltid göra det :) Ibland kan man tycker det är jobbigt eftersom man inte vet vad man vill ha, och för något år sedan när jag var i en tonårs-trotsålder så tyckte jag det var löjligt också, haha.. men nu tycker jag faktiskt det är kul också att skriva önskelista, man släpper lite på sätt och vis fram "barnasinnet" igen, detta med att verkligen leta och kolla i tidningar och så efter vad man vill ha.. Jag har i och för sig inte kollat i någon direkt tidning eller så nu.. Men har sett lite saker på internet och så kommit på något litet själv.. och eftersom jag är så lat och inte orkar skriva det på papper just nu så tänkte jag att jag kan skriva ner det här i bloggen så länge, så "blir jag inte av med det" hehe..

* Datamus med usb-sladd
* Saltstenslykta (ljushållare) - som jag vet finns inne på http://www.lareinawebshop.com/
* Drömfångare - som jag också vet finns inne på http://www.lareinawebshop.com/ (PS: det ska vara den för 89:- av natural wood)
* Naturborste (vet inte riktigt vad dem heter, men alltså inte en vanlig borste av plast eller metall, utan den ska vara miljövänlig och vänlig för håret)
* Presentkort till klädesbutiker och sminkbutiker
* Pengar sitter alltid fint som man kan spendera eller spara till vad man vill

Hmm, ja just nu kan jag faktiskt inte komma på mer.. men när jag gör det så uppdaterar jag listan i ett nytt inlägg här i bloggen :)

Jaa, annars idag har jag bara tagit det lugnt hos pojken min.. Jenny kom på besök också så vi snackade lite skit i köket.. Haha, vi tyckte det var så komiskt att vi två som var gäster stod och lagade mat till alla, och dem som bor i huset satt vid tv och datorer och bara tog det lugnt.. haha :)

Ja, det måste jag ju skriva också, haha. I fredags när jag satt vid datan inne på facebook så fick jag läsa helt plötsligt på min mammas status "HJÄLP Sofia har klippt av sig sitt hår" Hahaha.. Hon är ju bara för gooo, hon hade fått tag på en sax och när ingen såg klippte hon av en rätt bra bit på håret, så mamma fick ju åka in till frisören med henne och nu har hon jäääätte kort hår jämfört med innan.. roligast ser det nog ut att hon knappt har någon lugg, hehe.. Det är tur att håret växer ut igen nu :)

Känslor <3

Jag har kännt mig så sjukt slö hela dagen idag. Men ändå har jag fått en del gjort. Jag har hjälpt Malle och städa här hemma, dammat av och lite så. Jag har städat lite på mitt eget rum (har dock damsugning och moppa golvet kvar) och så har jag packat in alla julklappar och presenter som jag hade köpt. Det känns verkligen skönt att ha fått det gjort, nu slipper jag ju oroa mig för att ungarna ska snoka runt ;) hehe.

Jag gick ju förresten upp jätte tidigt idag, redan strax efter 4.. *Puuh* Det var inte det roligaste men var ju tvungen. Uffe skulle ju jobba, han började redan halv 6 och så hade jag lovat att vara hemma till 3 eftersom vi skulle städa. Så för att min sötnos skulle slippa köra fram och tillbaka hela vägen flera gånger med sin "sjuka" bil så åkte jag med honom redan på morgonen. Så jag var hemma strax efter 5 imorse, gick på toa, skickade ett sms till älsklingen om hur underbar han är och att han fick ha en bra dag på jobbet, sen så somnade jag igen.

Sedan vaknade jag strax efter 10 av att min mobil ringde. Trodde först att det kanske var jobbet som behövde mig i helgen, men inte var det det :( Hade ju hoppats på lite jobb efter denna veckan, men ne.. Men iallafall, det var från advokatbyrån dem ringde och berättade att domen läggs den 19'e. Så det är 10 dagars väntat nu.

Sen under dagen har jag förutom packat julklappar och städat, bara tagit det lugnt och saknat pojken min. Det är så tomt utan honom vid min sida. :(

Men fick ju träffa honom i onsdags kväll, det var så skönt efter rättegången.. Behövde lugna ner mig efter det, var verkligen en tuff dag.. har ju gått och tänkt mycket och så för den dagen, mycket tankar och minnen som kommit upp som gjort mig ledsen, arg, förvirrad och allt.. Men nu kan jah börja glömma ordentligt, nu behöver jag inte tänka på det mer.. Glad att jag har Uffe till stöd också, helt underbar är han.. Han märker alltid om det är något och anpassar sig alltid efter om jag orkar prata om det eller inte, och dem gånger han märkt att jag behövt prata men inte "vågat" så har han "dragit ur mig" vad jag tänkt på.. Det känns precis som han vet exakt hur jag funkar, och det vet han också.. Jag är så glad att jag har honom. Som jag skrev till han innan så har han hittat nyckeln till det tomrum i mitt hjärta som ingen tidigare haft tillträde till <3

Fick ju även en jätte fin ros av honom i ondags när vi träffades. Han vet verkligen när det där lilla extra behövs som mest, och då finns han där med det. :)

Sen så har jag hela min underbara familj och vänner att tacka. Utan er hade jag heller inte klarat av denna jobbiga period som varit.. Ni finns i mitt hjärta allihopa och där kommer ni alltid att finnas för mig vad som än händer. Det är genom såna här tider man vet vilka som är ens närmsta vänner..

Jag var ju även på seans igår med mamma och Uffe's mamma; Diana.. Jag blev så glad, eftersom jag fick budskap av den person jag hoppades få budskap av. Och inte bara det, utan dem budskap jag fickvar exakt dem ord jag behövde höra för att finna mer ro i mig själv.

Saknar dig så sjukt mycket morfar, fortfarande idag så kan jag ibland inte fatta att du gått bort. Det känns inte verkligt.. Men du finns hos mig, fick det bekräftat igår och även mamma sa det. Jag har väll egentligen vetat det hela tiden, kanske därför jag inte tycker att det känns verkligt att du faktiskt gått bort. Sen så har det varit så mycket turbulens sista tiden så jag har varit i en helt annan värld.. Men jag står på mig, och som du sa i ditt budskap så ska jag inte samla på mig fler tårfyllda pärlor på ett tag.

Mysdag

Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men den blev bra ändå =) Började med att gå upp vid 10- halv 11 och gjorde mig iordning och städade rummet lite, det såg ju för jävligt ut, så tänkte att så kan det ju inte se ut när Therese kommer, hehe. Sen strax efter tolv så cyklade jag ner till mat öppet och handlade olivolja, avokado och yoghurt. Skulle ju göra hårinpackning under dagen, det enda jag inte handlade var banan, som vi hade hemma redan. :) Sedan gick jag ner till bussen och mötte upp Therese tio i 1.

Först satt vi och snackade lite skit och bestämde hur och vad vi skulle göra. Vi fick ju ändra våra planer helt eftersom hon fick rycka in och hjälpa till med sina syskonbarn sen mot kvällen. Så helt plötsligt skulle hon med tåget redan 15.00. Men den tiden vi fick ihop blev ju perfekt =) Vi gick en runda till obs och kollade runt lite på kläder, hittade en jätte fin svart bustier till Therese. Hon ville ju också ha en efter att vi hade hittat en till mig igår, hihi. Sen så åt vi Äggnudlar med grönsaker och kycklingfilé, det var riktigt gott (men jag pillade bort dem flesta av grönsakerna dock, inte mycket som jag tyckte om, ex: broccoli). Men men, vi blev mätta och belåtna iallafall. Sen så kollade vi på glasögon till mig, jag behöver ju köpa nya. Men kunde inte riktigt helt bestämma mig. Så när jag lämnat av Therese på tågstationen gick jag tillbaka och bestämde mig. Så nu har jag fått tid på lördag klockan 12 för en synundersökning och så när den är gjord ska dem beställa in två par glasögon till mig (dem två jag valde ut såklart, haha) med rätt styrka och allt. Jag lovar att ta foto med båda glasögonen när jag fått dem. =)

Ja, sen hemma igen tog jag det lugnt bara. Vid 6 började jag röra ihopa min hårinpackning och masserade in den i håret. Sen satt den i i ungefär 30min med plast runt och allt, och så fönade jag med varm värme också på. Sen när det var dags att skölja ur håret så passade jag öven på att duscha hela mig och peela in hela kroppen med olja, mjölk och socker (det var den peelingkrämen jag, Therese och Cassandra använde för ansiktet i helgen). Så nu känner jag mig som en ny människa, len och mjuk på hela kroppen och håret känns mjukare och det känns som det fått lite mer volym och allt. Känns verkligen jätte bra. Hihi. Om ni själva vill testa så finns recepten inne på ett tidigare inlägg som heter Skönhetstips som finns i kategorin Inspiration.

Ja, och nu så sitter jag och bara tar det lugnt och äter morötter och gurka med tsatsikisås. Riktigt gott är det. :) Sen ska jag snart kolla vad jag ska ha på mig för kläder imorgon på rättegången och så måste jag kolla igenom lite papper. Sen får jag försöka sova. Börjar känna mig lite trött, så får hoppas att det inte blir en jobbig natt.

Dessa bilderna nedan visar mig under tiden jag hade hårinpackninge och så hur håret blev efteråt. Det är inte så bra bilder, men man ser lite ändå. :)

 

 

Advokat, kompisar och shopping.

Det har varit en fullspäckad dag med blandade känslor; nervositet, oro, lättnad och glädje. Dagen började med att åka in till Landskrona och träffa min (nya) advokat. Vi gick igenom mitt mål och vad vi skulle yrka på i ersättning och lite så. Var rätt jobbigt, men det kändes jätte skönt att hon var insatt och påläst trots att hon "slängts" in i mitt mål helt plötsligt. Hon verkade jätte bra och det ska säkert gå bra på onsdag också när det är dags för den nog jobbigaste dagen i mitt liv..

Efter ett ungefär en timme hos advokaten gick jag hem till Linn. Liam hade precis somnat när jag kom så vi fick vara lite tystare då. Sen så vaknade han efter kanske en timme eller så och så kom hantverkarna och skulle slipa golvet i vardagsrummet (12.00 till 17.00 var dem där, och detta inklusive c:a 45min lunch). Det lät skiit mycket när dem slipade golvet + så sa dem inte ens ifrån när dem gick på lunch utan dem bara gick. Men ja, vi satt och snackade skit och fixade lite. Sen kom Micke hem vid 5, så 17.40 åkte jag, Linn och Liam in till Center Syd där vi träffade Therese. :)

Först tog vi en fika/mat inne på McDonalds (min middag för idag) och sen så gick vi runt på New Yorker, Lindex och Gina Tricot fram till vid 8. Jag köpte 3 par trosor (strin) för 35:- stycket, det var rea. Och så köpte jag en skiiiit snygg bustier också, kostade bara 99:- och var också på rea. Allting hittade jag inne på New Yorker. Fick låna pengar av Linn sålänge eftersom jag behöver pengar till nya glasögon imorgon. :) Tack gumman.

Så jag ska ta och överraska sötnosen min en kväll med bustiern, så jag får hoppas att han inte läser min blogg (men det brukar han inte göra ändå så, tror aldrig han gjort det, haha) och så får jag hoppas att han tycker om den på mig också =) hihi.

Skala ett okokt ägg

Jag sitter och har såå tråkigt just nu. Så jag gogglar på lite allt möjligt att läsa om, så hittade jag ett litet trix på hur man kan skala ett okokt ägg. Hehe, vet inte vad det ska vara bra för, men kan ju kanske vara en kul sak att göra med barnen eller syskonen.

Material:
Ägg, ättika och ett glas

Gör så här
:

Lägg ett vanligt okokt ägg i ättika. Efter ett tag kan man se att det börjar bildas små bubblor runt skalet. Skalet börjar lösa upp sig och efter ca 1 dygn är det helt borta. Häll försiktigt bort ättikan och ta upp ägget. Det är bara den yttersta hinnan kvar som håller ihop ägget. Du har skalat ett rått ägg!

Förklaring
:

Äggskalet består mest av kalciumkarbonat. Ättikan löser upp skalet men inte hinnan innanför. Hinnan består av protein som inte påverkas av ättikan.

Funderar förresten på att gå ut i köket och kolla om det finns något gott att äta. Jag är sugen på något men vet inte riktigt vad. Och så ska jag tvätta ansiktet med socker, olivolja oc mjölk. =)

Senaste nytt

Yees, var ett liitet tag sen jag skrev något nu. Har helt enkelt inte orkat ta upp datan och skriva massa. Men nu sitter jag här igen :) Jag och älsklingen sitter hemma hos mamma och tar det lugnt bara. Har varit här sen igår och ska sova här en natt till, eller ja.. Uffe ska sova här en natt till, själv ska jag stanna till på måndag. Ska ju in till Landskrona då och träffa min advokat (den nya, fick ju byta eftersom hon jag hade innan fick annat emellan) så jag hoppas på att hon andra är bra och sätter sig in i mitt mål bra. Allting har jga gått så snabbt helt plötsligt så på onsdag gäller det.. nervöst och jobbigt, men det ska bli skönt att få det överstökat.. Försöker att inte tänka för mycket på det så ja..

I torsdags så jobbade jag iallafall. Jobbade 7 timmar och sen efter jobbet duschade jag och cyklade ner en runda till obs (eller coop forum som det heter idag). Jag kom nämligen fram till under tiden jag jobbade att jag behöver en mössa, det är ju sååå extremt kallt att cykla utan mössa. Brukar annars aldrig använda mössa, har aldrig tyckt om det, men denna som jag köpte var riktigt mysig och jag passade i den, tycker jag iallafall. Lägger upp en bild i slutet av inlägget så ni får se. :) Sen så behöver jag nya glasögon också. Dem som jag använder nu har jag haft i ungefär ett år (lite mer) och dem är redan jätte slitna, det är repor i glasen trots att jag aldrig tappar dem, färgen har flagnat och dem dära plopparna är gröna och söndriga (har redan bytat dem en gång). Så det var inte av den bästa kvalitén får jag ju säga. Så det blev en runda in i glasögonbutikerna också. Jag stod och prövade alla möjliga glasögon med olika former och färger. Men kom fram till att jag passar bäst i den färgen och formen som jag har på dem jag använder nu. Så jag hittade ett par liknande, men skulle bestämma mig till nästa vecka om jag vill ha dem eller inte. Så jag filmade in hur dem satt på mig, så den filmen kommer också upp här så nu får se dem. Kommentera gärna också vad ni tycker.

Jaa, sen så vid 10-11 tiden kom Uffe och hämtade mig. Vi köpte lite mat på vägen hem till honom och sen när vi kom hem åt vi, kollade lite på tv och sen la vi oss och sov. Var såå trött, det är jag fortfarande, har inte sovit särskilt bra dem senaste nätterna. :( Får hoppas det blir ändring på det snart..

Fick förresten massage av Sebbe idag, helt underbart. Och så knaka han ut min rygg också, så nu har jag inte så ont i ryggen som jag hade innan iallafall. Så tack älskade bror. Har ätit mammas goda annanaspaj idag också, riktigt mumsigt :) och sen blir det gottis och läsk med sötnosen min. Han ska ligga och kolla på Hell's Kitchen medans jag ska läsa i solo-tidningen jag köpte idag.


Det blev ingen film förresten. :( Hittar inte var jag kan lägga upp filmen någonstans, känns som jag letat överallt här inne men jaja.. Jag får väll skita i det och visa filmen på mobilen för dem jag träffar och så bestämma mig till nästa vecka. Sen när jag väl beslutat mig och fått mina nya glasögon får jag ju ta nya bilder och lägga upp. :)

 

RSS 2.0