Sminka dig yngre

Fick precis veta att Lexan och Robin ska ha bebis i december =) grattis gumman. Tycker att alla man känner får barn, hehe.. Men men, nu sitter jag här och tar det bara lugn och äter choklad. Älsklingen kom hem precis från jobbet också. Vi ska nog bara ta det lugnt idag, jag har ju jobbat hela helgen så det är skönt med en vilo dag nu, fick sova ut (sov ända till 10).

Jaa, änsålänge idag finns det ju inte så mycket att skriva om, har ju inte hänt något speciellt så bjuder på lite fler sminktips, eller ja, får väll säga lite allmäna tips. Idag är det lite tips på hur man kan sminka sig yngre. Så dem passar främst äldre, men självklart kan man som yngre också använda sig av dem (exempelvis om man är för smal eller om man brukar se trött ut i ögonen).

Ögonen
Sminka ögonen så att de går uppåt (se tidigare blogginlägg "Sminka ögonen"). Ju äldre vi blir desto mer hängande och utdragna blir våra ansikten. Sminkar man ögonen så att de blir mer som kattögon ser man därför oftast både piggare och yngre ut.

Mörka ringar, urholkningar, rynkor eller påsar under ögonen är vanliga ålderstecken. Foundation hjälper mot mycket men det finns också krämer som drar ihop huden lite och minskar rynkor.

Är du smal? – Gå upp i vikt!
Smala kvinnor som går upp i vikt får ofta en positiv effekt att de ser yngre ut! Visst, det kan vara svårt att gå upp till precis önskad vikt men är man t.ex. rökare kan man ju fundera på att sluta. Att sluta röka kan även i sig göra att man ser yngre ut. Sen ska man självklart tänka på att äta rätt och regelbundet, dricka mycket och röra på sig. Helt enkelt stimulera kroppen. (Men akta dig så du inte rör dig eller tränar så att du går ner i vikt).

Sov!
Unga kvinnor förstår inte begreppet "skönhetssömn" eftersom de ofta ser likadana ut oavsett om de har sovit ordentligt eller inte. För lite äldre kvinnor kan det göra underverk att sova sig pigg. T.o.m. en liten powernap innan en fest kan hjälpa.

Håret
Alltid undrat varför så många tanter har lockigt hår? Antagligen för att de vill se yngre ut. När vi blir äldre börjar ansiktet att hänga mer och blir ofta mer utdraget och avlångt. Man kan lura ögat genom att ge håret mer volym. Permanent, locktång eller papiljotter kan vara din biljett till ungdomens källa. Varför inte testa?

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0