Teori om kvinnans sjätte sinne

Får väll först skriva att detta är mitt andra blogginlägg idag så ni alla vet det. Var bara tvungen att skriva detta också. =) Satt nämligen och kollade på Tyra Banks Show innan där hon gästades av Jamie Foxx. Där Jamie Foxx kom med en liten teori på varför han tror att vi kvinnor har ett sjätte sinne.

- Kvinnor har varit både män och kvinnor i sina tidigare liv. På så sätt har kvinnorna lärt sig hur mannen fungerar till sättet och hur mannen tänker. Det är detta som gett oss vårt sjätte sinne. Det är på detta sätt som vi känner på oss och vet saker om mannen utan att han säger något om detta. Som han gav exempel på att om en kille är otrogen märker kvinnan detta och kan helt plötsligt se små saker som hårstrån i bilen från en annan kvinna etc.
Han sa även att kvinnan "böjer sig" det vill säga att hon kan gå länge och se och märka saker och helt plötsligt en dag så *bang* så bryter helvetet ut. Medans mannen "går sönder" det vill säga att han säger ifrån direkt om han ser eller märker något.

Hmm, vad säger ni? Håller ni med eller ni har någon annan teori?

Jag satt och pratade lite med Uffes mamma om denna teorin och vi både kom överens om att vi har en lite annorlunda teori.
För det första så har både män och kvinnor levt som män och kvinnor i tidigare liv. För det andra så kan vi kvinnor lättare sätta oss in i mannens tankesätt. Mannen har inte lika lätt för detta.

Såå, vad säger ni?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är ett allmänt sociologiskt faktum att dominerade parter lättare analyserar den dominante än tvärtom. Därför har både kvinnor som svarta i USA fått uppleva att de räknas som "naturtrogna" "har ett sjätte sinne" etcetera, när det egentligen bara handlar om nån sorts drift för att få lite makt kring situationen genom att lära sig mer om parten med mer makt. Givetvis är detta inget var och en går och tänker på, men det går vidare i generationerna att tjejer mer ska fokusera på killarna än tvärtom.

2009-09-14 @ 19:58:09
Postat av: Bella

Men denna teorin har ju inte med det sjätte sinnet att göra utan detta har med makt och att vilja veta mer att göra. Kvinnan har ju inte ett sjätte sinne på grund av att hon vill känna makt eller så. Ett sjätte sinne har ju med att göra att du ser och vet saker utan att den andre behöver säga eller göra något. Och detta behöver ju inte vara något negativt. Vilket din toeri är (negativ). Allmänt din teori om makt håller jag delvis med om, kvinnan är ofta underminerad och vill självklart veta mer och så och på så sätt känna/få mer makt. Och detta är ju som sagt inget någon överhuvudtaget tänker på utan det sitter i naturen. Men detta har som sagt inget med det sjätte sinnet att göra.

2009-09-14 @ 21:42:07
URL: http://thoughtsfromwithin.blogg.se/
Postat av: Kenneth

Om vi alla har levt tidigare liv, var höll vi hus innan jorden skapades? Och förresten för ca 30år sedan så fanns det bara 50% så många människor som nu, dvs 3miljarder. Men vet du vad...vi är stjärnstoff...vackert och sant. Inget liv innan och inget liv efter, bara mörker...evigt mörker. Livet är kort döden en evighet. Krasst men sant...

Förresten vem vet att du inte levt som en tvekönad organism? Ja ngn gång måste du ju det eftersom det inte existerade så många människor på jorden som det gör nu när du föddes 1989. Hur som helst så måste ifrågasätta när någon påstår att vi har levt tidigare liv. Men denna "fantasin" tar man håll på genom att inse att livet på jorden han inte ha existerat för 4,8miljarder år sedan, då jorde bildades för 4,7miljarder år sedan. sen gick det X hundra miljoner år innan jorden hade svalnat tillräckligt för att kunna hysa liv. Okej säger du, vi levde på en annan planet...okej men hur tog vi oss hit? som små organiskamolekyler? ja det är möjligt men det var säkerligen inte lika ngt som vi ser idag. DNA bildades på jorden långt senare, ursprunget va RNA. Skulle vi mot förmodan ha levt på en annan planet och genom ngn osannolik möjlighet "beamats" hit så såg nog inte livet där ut som det gör här. Universum är ca 13,7miljarder år gammalt....tänk om det är så att allt var sammanpressat till en enda liten liten liten super liten otroligt liten punkt...då låg du och jag och alla andra som vi känner tillsammans med materian som bildar vår galax, vår granngalax Andromeda och alla 100-tals miljarder glaxer med sina hundratalsmiljarder stjärnor tätt sammanpressade. visste du att det i bara i vår galax vintergatan finns över 250miljarder stjärnor, i Andromeda uppskattningsvis 450miljarder stjärnor. Det är så att man blir tårögd över tanken. Nu gled jag ifrån ämnet lite men det är alltid fascinerande att försöka förstå hur stort allt är. Förresten jag har nog varit en T-Rex för 70miljoner år sedan :)

2009-10-07 @ 06:52:34
Postat av: Kenneth

lite stavfel men jag är trött orkade inte läsa igenom det men du får tolka efter bästa förmåga.

Ha det bra Bella. Ta hand om dig!

2009-10-07 @ 06:54:26
Postat av: Bella

Jag förstår hur du menar. Men jag har inte sagt att man alltid återföds som människa. Andar finns här över allt, det är inget som behöver någon slags materia för att finnas. Om du fattar vad jag menar? Men men, orkar inte skriva mycket mer, har varit en tuff dag och har jätte ont i huvudet.

2009-10-07 @ 16:26:02
URL: http://thoughtsfromwithin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0