Tuff vecka..

Denna veckan är tröttsam.. Jag har jobbat ganska mycket den senaste tiden vilket är jätte bra, tjänar ju pengar till körkortet och lite annat smått och gott :) Men pågrund av att så många på jobbet har insjunknat i vinterkräksjukan så är det väldigt mycket att göra på jobbet, och stressigt är det. Har varit väldigt tungt att jobba i veckan också vilket känns i ryggen.. Men jag får lite massage lite då och då av Uffe. Även om det inte är mycket så gör det lite nytta.

Jag ska tvätta imorgon efter jobbet också. Har tvätt-tid 17-22 så det blir fullt upp hela dagen. Ska bli skönt att komma ut på landet till mamma i helgen. :) Att få komma ifrån Arlöv och denna hektiska miljön kommer vara bra för mig. Och så ska det bli kul att träffa dem där hemma också självklart. Sofia fyller 7 år på måndag så det blir även kalas på lördag för henne. (Har bakat en hjärtformad Herman-kaka till henne som jag ska skriva "Sofia 7år" på med glacyr.) Hihi, hon blir säkert jätte glad, och så ska hon få en present av mig och Uffe som hon både kan pyssla med och samla ihop till lite smått och gott i. Kan ni gissa vad det är? =)

Jag kollar även just nu efter lokal inför maj.. Jag, Therese och Emma har ju våra planer att ha en födelsedagsfest tillsammans, men för det behövs en lokal vilket är väldigt svårt att få tag i.. :( Dem jag ringer på är antingen fullbokade eller så svarar dem inte.. Har testat ringa både dag och kväll, och det är aldrig en telefonsvarare som nämner öppet-tider eller något.. :( Så jag vet ju inte riktigt hur jag ska få tag i dem.. Min älskade syster (Sandra) försöker hjälpa mig hitta en lokal också.. Tack tack tack tack tack =) Hoppas vi lyckas hitta en nu bara, hehe..v Skulle ju vara så kul att ha denna festen som vi ser fram emot. *håller tummarna*

Nästa vecka måste jag boka in en dag att åka in till körskolan i malmö och göra syntest och prata lite med dem ang. intensivutbildning :) Så jag kan få mitt körkort någon gång.. Mitt mål är att ha det innan sommaren, så det får vi också hålla tummarna för. Jag har iallafall börjat plugga teorin igen.. det jag tycker är svårast är bilen.. Men i intensivutbildningen får jag ju hjälp med det så det blir säkert bra.

Nej, nu ska jag lägga mig om en stund.. klockan börjar bli mycket, ska upp tidigt till jobb imorgon.. Fast inte lika tidigt som idag och igår (har börjat 7 två dagar nu) men börjar 7.30 imorgon :) Så en halvtimmes sovmorgon sitter fint.

Ta reda på din hudtyp

Vilken hudtyp har du?
För att köpa rätt hudvårdsprodukter krävs det att du känner din hud väl. Om du har en timme över, kan du med tre enkla steg ta reda på vilken hudtyp du har.
Steg 1 - Skölj av ditt ansikte
Sätt upp håret och skölj av ditt ansikte med ljummet vatten. Använd ingen tvål. Ta sedan en ren handduk som du lätt baddar av vattnet med. Ditt ansikte ska efter detta fortfarande vara fuktigt men inte plaskblött. Låt ansiktet vara i 30 minuter och använd under denna tid inga produkter.

Steg 2 - Grimasera och titta
Ställ dig framför en spegel och grimasera ordentligt med ditt ansikte. Om det känns tajt och kliigt eller om du kan se torra partier, är din hud med största sannolikhet torr. Om du inte upplever dessa problem, vänta i ytterligare 30 minuter.

Steg 3 - Gör papperstestet
Med hjälp av ett tunt papper kan du nu fastställa om din hud är fet eller inte. Lättast är att använda ett lager av en vanlig pappersnäsduk. Tryck det tunna pappret över hela ansiktet på en och samma gång och undersök det sedan noga. Om du kan se oljiga märken på de delarna av pappret din panna, näsa, haka och kinder varit i kontakt med så har du fet hud. Om det inte är några märken efter kinderna, men efter pannan, näsan och hakan så har du kombinationshud.

Shiny and soft

Glans till håret
Blanda två matskedar äppelcidervinäger med två deciliter vatten och saften från en halv citron. Låt vätskan rinna över håret och skölj noga.

Mjukgörare för hårbotten
Blanda tre matskedar honung med c:a fyra och en halv deciliter varmt vatten. Massera in i hårbottnen och skölj ur.

Smakade förresten det nya chokladet Marabou Sensation Caramelized Almonds Sea salt. Tyckte först att det lite konstigt med havs salt med choklad, men va fan.. man får ju testa =) And guess what.. It tasted goood.. hihi..

Träning

Hmm.. blogg.se är lite konstigt :/ eller så är det bara mitt internet som är segt.. Aja, jag får ursäkta att jag inte bloggat på länge, har inte alls haft lust. Kanske är det vädret som gör det? Vet inte alls, men förvåna er inte om jag inte skriver på ett tag igen efter detta inlägget, hehe.. För detta inlägget skriver jag BARA fr Therese skull. Jag lovade att skriva om övningarna jag börjat att träna med ju. (har varit jätte slarvig med träningen nu den sista veckan.. skäms på mig.. men ska försöka komma igång igen för det kändes verkligen jätte skönt när jag väl tränade).. =)

Jag har bara en liten kom ihåg-lapp framför mig just nu med övningarna, ska ska försöka beskriva dem så bra som möjligt med egena ord..

1) Armhövningar: Gör så många armhövningar som du orkar. Du kan bestämma själv om du vill göra dessa på knä eller helt raka ben med endast tårna i golvet.

2) Cyklande sit-ups: Precis som vanlig sit-ups förutom att du går upp snett med över kroppen och samtidigt böjer på det ena knät. Resultatet ska bli att vänster armbåge ska nudda vid höger knä. Sedan ska höger armbåge nudda vid vänster knä. Gör sammanlagt 20 st.
Tänk på att hela tiden ha svanken i golvet, har du svårt för detta kan du lägga en liten kudde eller handduk som stöd för svanken. Detta gäller med alla övningar där du ligger på rygg.

3) Stående sidled: Hmm: Denna blir svår att förklara.. om du lägger du på sidan, sätter armbågen i golvet och reser dig upp på sidan.. Resultatet ska bli att du endast står med ena armbågen och ena knät (i c:a 90 graders vinkel) i golvet. Andra handen kan du sätta i midjan, och motsvarande ben ska du sträcka ut i luften. Stå så här i 20sek och byt sedan sida.

4) Falla med knäna: Lägg dig på ryggen, lyft på benen så du har dem i 90 graders vinkel, låt armarna ligga avslappnade på varsin sida av din kropp. Fall med dina båda ben åt höger, så långt du kan utan att axlarna lyfter från golvet, du ska känna att magen och ryggen arbetar. Fall sedan med benen åt höger. Tänk på att hela tiden ha benen böjda i 90 grader. Gör sammanlagt 20 st.

5) Stående balans: Stå rak med händerna i midjan. Böj dig åt höger sida så att vänster ben sträcks ut i luften och håll balsansen med bara ett ben. Håll hela tiden kroppen rak och ha händerna hela tiden i midjan. För att avancera kan du samtidigt föröka lyfta med det benet du har i golvet, du tränar du även vaderna. Gå sedan tillbaka till ursprungs-positionen. Gör detta 10ggr på höger sida, sedan 10ggr på vänster.

6) Fällkniv: Ligg på rygg, sträck ut armarna över huvudet och böj upp benen likadant som i övning 4. Försök att "ta sats" så att ryggen lyfter så att du endast sitter med gumpen i golvet. "Rulla" sedan tillbaka till ursprunglig position. Gör detta 10 ggr.

Lägger in en bild på kom ihåg-lappen så kanske ni förstår lite bättre hur övningarna ser ut. =)

RSS 2.0