Make-Up Tips

Vaknade strax efter 6 idag, ganska pigg som vanligt. Skönt det får jag ju säga, aldrig kul att gå upp på morgonen om man är trött. Gick till jobbet 20 över 7, sen var jag igång från halv 8 till halv 2 idag. Men det har varit en lugnt dag på jobbet, inget stress, men mycket motion. Kvällen hemma blir lugn med internet, tv, mumsig mat och kanske lite godis. Tv'n har redan bjudit på två av mina favorit program som jag börjat följa, Tyra Banks Show och Top Model. Snart börjar det tredje programmet, Project Runway. Vanligtvis brukar jag inte kolla på tv och gör jag det får oftast alla andra bestämma vad som ska visas, men har jag tid och dessa programmen visas så parkerar jag i soffan under nästan 3 timmar, det är ju sån tur att dessa programmen är i följd på en och samma kanal.

Fick lite tips från Tyra Banks Show idag om när man ska slänga gammalt smink och köpa in nytt. Så tänkte dela med mig av dessa.

Tips 1:
Liquid foundation: Bör kastas efter 3-6 månader. Du kan se att din foundation är gammal när den blir lösare, fastare, när krämen börjar separera sig eller lukta.

Powder , blushes and eye-shadows: Bör kastas efter 1 år. Med gammalt puder, rouge och ögonskugga kan du få infektioner/inlammationer. Risken är störst runt ögonen.

Mascara: Bör kastas efter 3 månader. När du drar mascara-borsten upp och ner (pumpar) för att på så sätt få mer mascara på borsten, trycks det samtidigt ner luft med många bakterier ner i den lilla mascara-flaskan.

Lipstick & lip gloss: Bör kastas efter 1 år. Använder du dessa längre finns det risk för munsår.

Eye/lip pencils: Bör kastas efter 1 år. Men kan användas längre, om du är noga med att vässa pennorna (c:a en gång i veckan) och hålla dem rena och fräscha. Annars samlas bakterier som du kan få in i ögonen i munnen. Du kan se att din ögon/läpp penna är gammal när den börjar bli torr eller smular sig.

Facials cleansers & moisturizers: Bör kastas efter 6 månader.

Tips 2: Köp små stickers som du kan klistra på dina produkter där du skriver datumet du öppnar produkten. På så sätt kan du lätt hålla reda på när den ska kastas.

Modevisning

Då var kvällen här och om någon timme är det dags att sova så man kommer upp för att jobba imorgon. Vid 6-tiden och jag inom till Malmö med pappa min. Drog med han på en modevisning vid folkets park. Det var mycket trevligt, träffade en gammal kompis från grundskolan som designar kläder och så var det mycket trevligt att titta på.

Allmän information om modeviningen och denna designerkväll:
Stajl by Malmö 2009 - Tema Image & Identitet
Stajl by Malmö ger regionens nya modeskapare chansen att visa upp sig och sina verk. Dessa designers skapar kläder, smycken och accessoarer i egna stilar, och på denna Bazaar får dem marknadsföra sig, ta emot beställningar och sälja direkt till nya kunder.
Denna stora Bazaar med modevisning var idag den 30'e augusti mellan kl. 12.00 och 20.00 Under denna tiden hölls det i 3 modevisningar.
I år var 5'e året i rad som Stajl by Malmö presenterar regionens modeskapare och förmodligen är det inte det sista året. Så var uppmärksamma i slutet av augusti varje år för en ny uppvisning och nya kreationer.
Läs gärna mer om Stajl by Malmö inne på deras hemsida http://www.stajlbymalmo.com/ Där kan ni även se vad de tidigare åren har haft för tema.
Jag har själv inte kunnat hitta några bilder inne på deras hemsida från tidigare år. Men här får ni se några bilder (tyvärr inte av den ästa kvalitén) från detta året:





På denna sista bild har vi min gamla grundskolekamrat Susanne Widerberg som är designer till kläderna på bild nummer 2, 7 och 9.

Lördagsnöje

Igår blev det att göra hela dagen. Började med att vakna hemma hos min underbara pojkvän, och tog det allmänt lugnt; duschade och åt frukost. Helt enkelt det jag brukar göra när jag vaknar. Senare under dagen åkte vi ner till Arlöv och gick en runda i butikerna på obs. Jag som skulle på fest senare på kvällen skulle hitta en present eftersom det var en födelsedagsfest, det blev ett jättefint ljusarrangemang med små fina stenar och plastblommor/blad. Tyvärr så blev det ingen bild på detta. På vägen ut till bilen igen var jag tvungen att leta upp ett par stay-ups till klänningen för festen också. Till slut hittade jag inne på H&M (2par för c:a 75:- tror jag det var). Dem satt perfekt, men som med dem flesta tunna stay-ups så blev det självklart maskor i dem senare under kvällen.

Resultatet på hur jag såg ut inför festen blev följande: En grön klänning/tunika från Gina Tricot samt stay-ups från H&M. (Se bild längre ner)

Festen anlände jag till c:a 7 på kvällen. Mycket trevligt hade vi. Träffade en gammal kompis från högstadiet samt några gemensamma kompisar till mig och Carro (min kompis som fyllde år). Vi tog några drinkar, dansade lite, satt och snacka skit och hade allmänt trevligt. Tråkigt bara att Uffe inte ville följa med. Men det får bli en annan gång.

Jag kom hem runt 1-tiden inatt och försökte få igång internet så jag kunde skriva om vad som hänt under dagen, men självklart så ville det inte fungera. Därför jag skriver om det idag istället. Så nu sitter jag här, samtidigt som jag har tvättmaskinerna igång nere i källaren. Senare när tvätten är färdig och jag har gjort mig iordning så blir det en runda in till malmö. Vad jag ska göra där skriver jag om senare ikväll när jag kommit hem. Och då ska jag förhoppningsvis också ha någon bild med.


Inför Carros 20-års fest.

Mitt första inlägg

Ja, då har jag bestämmt mig än en gång för att blogga och dela med mig av mitt liv. Denna gången har jag försökt att fundera ut lite mer vad min blogg ska innehålla, för att jag på det sättet alltid ska ha något att skriva om (eller nästan hoppas jag på).

Dem kategorier jag funderat ut att skriva om för tillfället är:

Min vardag

Inspiration
Utbildning
Hört och sett
Listor

Självklart så kommer det att tillkomma fler kategorier med tiden att jag kommer på något nytt att skriva om.

Inlägget idag hamnar under kategorin "Hört och sett"

Tidigare idag satt jag och kollade på Tyra Banks Show där ämnet var misshandel. En av tjejerna där berörde mig djupt och påminde själv om liknande tankar jag själv hade under en väldigt svår period.
Hon var tillsammans med en misshandlande kille under 4 år. Som tur är är det slut mellan dem nu, men hon har mycket att bygga upp hos sig själv nu efteråt. Hon skämdes och tyckte sig nästan förtjäna att bli misshandlad. Hon beskrev det som att: En tjej som henne själv som var ful, osmart och allmänt en sämre person förtjänade mer att bli misshandlat än en tjej som Tyra Banks som är smart, fin och allmänt en bra och fin person.

Det är så hemskt med dessa tankar. Jag blev djupt rörd av det hon sa, mina ögon tårades och jag tänkte själv tillbaka. Av egen erfarenhet vet jag hur dålig självkänsla man får av att vara i ett förhållande med en kille som misshandlar en. Sen kvittar det om denna misshandeln är fysisk, psykisk eller verbal så förtjänar INGEN detta.
Sen blev jag så arg då hon berättade att även hennes föräldrar sa till henne att hon var osmart och inte såg bra ut. Vad tänker dem med egentligen? Det är deras egen dotter som dem förstör psykiskt. Men dem har alla så fel. Denna tjej var mycket söt och vacker, både på insidan och utsidan, och ingen har rätt att ta ifrån henne den självkänsla över att hon är fin och smart. Hon förtjänar mycket bättre, det bästa, precis som alla andra som blir misshandlade på ett eller annat sätt.

RSS 2.0