Städtips

Träffade Linns mamma (Lena) idag som kom på besök när jag fortfarande var kvar i Landskrona. Vi åt, snackade skit och spelade Guitar Hero. Hade riktigt trevligt + så fick jag ett tips om hur man ska torka golven (ex. plast, linoleum och gummi golv, vet ej hur det funkar på övriga golv) så dessa blir skinande rena.

Städtips 1:
Blanka golv
Först torkar du rent govlet och låter det torka. Sedan blandar du ihop en halv lite vatten med en ägg-gula, torkar golvet en gång till och låter detta torka.
Det kanske låter konstigt och man kan tänka sig att det bli klibbigt av ägg-gulan, men det blir det inte. Reslutatet blir blankt och fint. Utöver att det blir mycket blankt och fint så är det även miljövänligt.

Med detta tipset tänkte jag att jag skulle kolla runt lite efter fler bra tips som man kan ha nytta av samt som är miljövänliga. Det kanske inte är det roligaste att läsa om man det är bra och det kommer ju underlätta din städing. Så nedan följer en liten lista:

Städtips 2:
Rengör ugnen
Ugnen kan vara ett helvete ibland att göra ren med inbiten och bränd mat och fett. För att lättare få bort all smutsen ska du blanda 1 del såpa och 3 delar vatten i en sprayflaska. Spraya hela ugnen med denna blandning och låt den verka i c:a 20 minuter i 100 grader. På detta sätt lossnar smutsen mycket lättare och du slipper sitta och skrubba länge med starka miljöfarliga medel.

Städtips 3:
Skinande ren spis
Även spisen kan vara väldigt svår att få ren ibland. För att lätt få bort smutsen på spisen häller du på ättika och strör på bakpulver så det börjar bubbla och fräsa. Dessa två löser tillsammans upp smutsen som efter en stunds verkan är mycket lättare att torka bort med en trasa. Avsluta med att gnida in såpa för att få spisen skinande blank och torka torrt.

Städtips 4:
Rengör smycken
För att få dina smycken rena behöver du inte alltid använda dyra, starka putsmedel. Rengör dem istället genom att lägga dem med en skål såpa i cirka en timme. Skölj dem sedan i varmt vatten och torka torrt med en mikrofiberduk.

Städtips 5:
Blanka ytor
Blanka ytor som glasbord, TV och stereo drar lätt åt sig damm. För att motverka detta ska du blanda sköljmedel och vatten och torka av ytorna med denna blandningen. Sköljmedlet gör ytorna antistatiska, så att dem inte drar åt sig dammet igen.

Jaa, jag hoppas att städningen blir lite lättare nu. =)

Kommentarer
Postat av: Cassandra

Väldigt bra tips, tror fler behöver läsa detta inlägget så "Rent hus" inte får så många bidrag! Det är ju skönt när det är rent hemma, och kan man få det att skina på ett miljövänligt sätt är det ju desto bättre :)

2009-09-04 @ 22:09:05
URL: http://chicaz.blogg.se/
Postat av: Bella

Ja, självklart =) Tyckte det var bra och rätt roliga tips, vädligt effektivt ju om man vill göra städningen roligare och enklare.

2009-09-04 @ 22:14:41
URL: http://thoughtsfromwithin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0