Tips - schampoo & balsam

Har nyligen köpt nytt schampo och balsam som jag ville testa; Syoss. Jag hade sett den nya lanseringen i butikerna när jag var uppe i Göteborg, där det stod att produkterna var utvecklade av och används av professionella hårfrisörskor och stylister. Flaskorna var även designade på att sätt att dem såg väldigt professionella ut. (Jag vet... jag fastnade för marknadsföringen där, haha..)

Vilket fall som helst så har jag nu använt det två gånger.. och det är jätte bra, jag är super nöjd med resultatet. Håret blev jätte mjukt och lent, det blev mycket luftigare och fick dessutom lite mer volym. Sist men inte minst så doftade det underbart gott. :)

Flaskorna kostar endast runt 50-60:- beroendes på var du köper dem såklart. (Hårkurerna är lite dyrare men inte mycket.) Man får dessutom en stor mängd som varar länge. Alltså är det väldigt ekonomiskt samtidigt som håret mår bra.

Det finns 4 olika typer av shampoo, balsam och hårkurer av detta märke.
1: Shine boost - för sprött och glanslöst hår.
Schampo 500ml:
Slätar ut hårstrukturen och ger håret strålande glans.
Balsam 500ml: Tillför håret fukt. Resultatet är ett glansigt och silkesmjukt hår.
Instant-shine treatment 200ml: Vårdande intensivkur. Stärker håret och ger glans.
2: Repair therapy- För torrt och skadat hår.
Schampo 500ml:
Schampo med vårdande ingredienser som bygger upp skadat hår på djupet.
Balsam 500ml: Förebygger brutna hårstrån och ger håret styrka och frisk glans.
2-minutes intensive mask 200ml: Hjälper till att bygga upp håret på djupet. Ger det styrka och frisk glans.
3: Color protect- För färgat, tonat och slingat hår.
Schampo 500ml:
Schampo som stärker och bevarar färgens intensitet och ger håret strålande glans.
Balsam 500: Tillför håret vårdande ingredienser och fukt. Hjälper till att skydda din hårfärg från att mattas av och ger håret strålande glans.
2-minutes intensive mask 200ml: Ger håret intensiv vård och strålande glans.
4) Volume lift- För tunt och fint hår.
Schampo 500ml:
Schampo som stärker hårstrukturen och ger ökad volym.
Balsam 500ml: Vårdande balsam som stärker hårstrukturen från roten utan att tynga ner. Håret får volym och en fantastisk glans.

Själv köpte jag Repair therapy. =)

Bio med Therese =)

Igår blir det bio med Therese, vi såg New Moon som vi gått och väntat på såå länge på att se =) Den var så sjukt bra, älskar dem filmerna. Blir verkligen helt såld.. Så vi har bestämmt nu att vi ska se tredje filmen på premiären nästa år =) Läntar redan. <3

Sedan på vägen hem så skulle vi med tåget som gick 23.51 vilket inte blev eftersom vi träffa gamla kompisar från gymnasiet till mig som vi snacka lite med. Så sa vi att vi skulle ta tåget 00.21 istället. När vi väll skulle ta det så var det försenat till 00.50. Vi satte oss då inne på Viggo's för att vänta in tåget. Gick ut igen 23.40 för att se om det kanske kom in tidigare ändå.. Men neee, då var det ändrat till ännu en senare tid.. all tågtrafiken hade stannat så det va heller inget annat tåg som kom in på stationen eller som lämnade stationen.. Då bestämde vi oss för att gå genom stan igen till bussen och vänta in den istället. Så den kom vi på 01.10 om jag inte har helt fel för mig..

Väl hemma snacka vi lite skit med Sandra (syrran) och så gick vi in och la oss.. Masserade även Therese lite eftersom hon hade jätte ont i svanken.. och det hjälpte lite =) Så det var ju skönt.

Drömmar

På den senaste tiden har jag haft några konstiga och väldigt obehagliga drömmar som jag inte riktigt förstår.. Någon av drömmarna kommer jag ihåg ganska väl, medans nån annan kommer jag inte ihåg lika mycket. Den första drömmen är lite längre och dem tre senare kortare..

Den första drömmen som kom har jag drömt en eller två gånger.. Den börjar med att jag är med några kompisar. Det är sommar och vi skrattar och har kul. Jag har en lägenhet en bit ifrån stranden och det är sommar.
På vägen upp i trappen mot min lägenhet så hör vi en massa oljud längre ner i trappen. Vi ropar neråt att dem ska dämpa sig lite och vi får ett argt svar tillbaka och hör steg rusa upp i trappan. Vi snabbar oss in i min lägenhet och stannar kvar där ett tag.
När vi försäkrat oss om att ingen är kvar i trappen så gick vi vidare och skulle ner till stranden.. Halvägs ner kommer jag på att jag glömt en sak uppe i lägenheten och går upp igen ensam. Jag går in i lägenheten som är olåst (vilket jag inte la märke till förrens senare). Och när jag kommit in i lägenheten får jag syn på två män. Jag vänder mig snabbt om och börjar springa ut mot ytterdörren igen, men innan jag hinner fram känner jag hur någon får fatt i mig, drar mig bakåt och håller för min mun.
Dem drar in mig i vardagsrummet där dem håller fast mig. Jag kan varken skrika eller ta mig loss på något sätt. Han ena säger till mig att jag snart inte kommer kunna göra något motstånd, han tar fram en spruta som han sätter i min arm och plötsligt känner jag hur hela min kropp förlamas.
Männen har släppt taget om mig, men jag kan inte röra mig, inte en enda fena.. Det enda jag kan röra är mina ögon.. Jag kan heller inte prata eller skrika, inte göra ett enda ljud ifrån mig.
Dem börjar prata om vad dem ska göra med mig och plötsligt hör jag en av mina killkompisar ropa på mig från hallen, hans steg närmar sig och de två männen försvinner. Sedan hör jag hur ytterdörren smäller igen och sedan vaknar jag.

De andra drömmarna är inte lika detalj-rika och har heller inte varat så "länge"..

Den andre drömmen är jag än en gång med några kompisar, vi är ute i havet och simmar.. Helt plötsligt blir det storm och vi har inte en chans att ta oss in till land. Vi har ingenstans att ta vägen och vågarna blir allt större och  större. Vattnet stänker omkring oss och vi flyger omkring i vattnet, allt längre och längre ifrån varandra.
Jag känner att jag inte har någon kontroll alls över min kropp och helt plötsligt slutar det storma och vi alla har överlevt. Men vi är svårt chockade och vet inte alls var vi hamnat. Sedan vaknar jag.

I den tredje drömmen kommer jag endast ihåg hur mina tänder helt pltösligt börjar flisas sönder vändligt väldigt snabbt. Jag får panik och springer runt, vet inte alls vad jag ska ta mig till. Sedan vaknar jag.

Den fjärde drömmen hade jag imorse när jag somnat om efter att Uffe åkt till jobbet. Vi sov hemms hos Jenny och jag drömde att jag låg där i sängen. Skillnaden var att det i hallen inte fanns några garderober så jag kunder se ytterdörren (för er som vet hur Jennys lägenhet ser ut vet ni lite mer exakt hur jag menar).
Även i denna drömmen ligger jag där alldeles förlamad, jag kan inte röra mig eller säga ett ljud. Men jag ser. Plötsligt ser jag hur dörren öppnas. Jag försöker skrika men får inte fram ett ljud. Jag hör steg närma sig och ser hur en mans-skpenad närmar sig mig. Jag blir panikslagen och vaknar.

Hjälp mig.. vad kan dessa drömmarna betyda? Jag brukar inte ha sådana obehagliga drömmar. Dessa drömmarna har jag dessutom haft alla på mindre än 1-2 veckor.. :(

Tips - applikatorer

Bas
Foundationpensel (nylonfiber): En foundationpensel är specialklippt för att applicera foundation så jämnt som möjligt och är mycket bättre än makeup-svampar eftersom de suger åt sig en stor del av din foundation. Makeup-svampar är även svåra att rengöra och börjar lätt lukta illa.

Puderborste (gethår): Välj en relativt stor puderborste så det räcker med några svep med löspuder i ansiktet för en final touch.

Rougeborste (gethår): Rougeborsten är viktigast att ha i äkta hår då det är viktigt att få ett jämnt och fint rouge. Rougeborsten är lite mindre och fastare än puderborsten.


Ögon
Ögonskuggspensel (ponnyhår): Du bör ha minst två ögonskuggspenslar. En mindre och en större. Applicera ljusa färger med den större borsten över hela locket. Mörkare färger applicerar du med den mindre borsten. Ett tips är att "dutta" på skuggan istället för att borsta på den, på så sätt blir färgen mer intensiv.

Snedställd pensel (mårdhår): Den lilla snedställda penseln har många användningsområden och är därför makeupartisternas favorit. Den används främst för att fylla i ögonbrynen. (Använd en brynskugga eller en mat brungrå ögonskugga.) En snedställd pensel kan även användas för att lägga eyeliner med en mörk skugga. Linjen blir mjukare än en eyelinerpenna och är lättare att sudda.

Suddapplikator: Använd en suddapplikator när du vill mjuka upp skarpa linjer som din eyeliner eller för att sudda ut till en perfekt sotad look.

Eyelinerpensel (mårdhår): Eyelinerpenseln är en liten och tunn pensel som du applicerar flytande eyeliner med. Blanda din ögonskugga med lite vatten och pensla på en linje på ögonlocket. Vips så kan du få flytande eyeliners i vilken färg du vill.


Läppar
Läpp-penna (nylon): Det blir snyggare och jämnare resultat om du använder en läpp-penna när du målar dina läppar. Den är också perfekt att "gräva" upp det sista av ditt favoritläppstift.


Rengöring
Borstar med äkta hår rengör du med schampoo och balsam c:a en gång i veckan. Foundationpenslar, läpp-penslar och övriga penslar som används till mer flytande konsistenser rengörs med diskmedel. Låt dina penslar ligga och torka horisontellt eller häng upp dem om möjligheten finns så det inte hamnar vatten där borsten fäster vid skaftet. Då kan limmer lösas upp och håren börjar lossna.

Julklappar och en härlig helg med Therese =)

Nu är älsklingens julklapp beställd :D Wooohoo, äntligen fick jag tummarna ur röven och fixade det =) Hehe.. så nu får jag den om 2-7 arbetsdagar.. lagom till att hinna packa in den och allt sen innan jul.. det blir fiiin fint detta.

Just nu så sitter jag och bara tar det lugnt här hemma. Har varit hos Therese sen igår.. kollade först på idol och vår kära Erik vann =) Yeees.. sen så under kvällen åkte vi hem till hennes kompis så satt vi där några stycken och spelade guitarr hero.. haha, det var riktigt kul. =) Jag har ju inte spelat det på typ ett halvår så jag trodde inte alls att det skulle gå bra :/ tänkte spela på easy så jag fick en mjukstart, men han inte ändra :/ haha, så började på medium direkt och klarade det galant :D Jag är bara såååå bäst ;)

När vi suttit där ett tag och spelat och snackat skit så blev vi körda hem så vi var väll hemma vid 1- halv 2 på natten, kommer inte exakt ihåg.. men något sånt var det.. så då blev det att tvätta av sminket och gå och lägga sig direkt =) Så sov man gott ända till vid elva idag.

När jag och Therese satt och åt frukost berättade hon om sin dröm hon haft som gjort att hon hade haft svårt att sova.. Så vi satt och pratade om vad drömmen betydde och lite så. Sedan gjorde vi oss iordning och gick ner till center syd :) Det var riktigt skönt att vara ute och gå idag, solen sken och det var knappt ett moln på himlen och så vindstilla.. riktigt härligt =)

Jag var inne om på apoteket och handlade och så kollade vi lite på new yorker.. sen så gick vi iväg och handlade sebbe's julklapp, som vi sedan packade in ;)

Vi färgade även håret på Therese innan jag sedan skulle åka hem med bussen.. så jag var hemma ungefär 6 och då la jag mig i ett bad, sedan smörjde malle in min rygg och så satte jag mig och gjorde suddigummi med Billy =) Det blev bra och var ganska kul att pyssla lite faktiskt. Sedan har jag bara tagit det lugnt resten av kvällen. Ska snart äta ostbricka med Malle. Ska bara vänta tills ungarna somnat in lite mer, hehe.

Hemmaspa =)

Peeling för hela kroppen

1 dl
råsocker
½ dl flytande honung

Blanda honungen med sockret. Om du vill kan du tillsätta lite eterisk olja, gärna med ros- eller citrusdoft. Peela kroppen i duschen, gärna med skrubbhandske eller en naturlig tvättsvamp. Fokusera främst på områden med grövre hud; exempelvis armbågar och hälar. Även områden som är känsliga för celluliter, som rumpa och lår, förtjänar en extra omgång peeling.


Glänsande honungshår

1
ägg
1 msk flytande honung
Saften från en citron eller lime

Mixa alltihop och fördela jämt i håret. Låt sitta i 20 min och skölj sedan ur med kallt vatten. För bästa resultat gör du denna behandling 2 ggr i månaden.


Chokladkräm för torra fötter

5 msk
kakao
Vatten

Blanda ut kakaon med lite vatten, tills konsistensen blir lagom krämig. Applicera krämen på torra och väl rengjorda fötter och låt verka i 20-30 min.

Time to relax =)

Då var jag färdig med alla mina uppgifter för idag =) Dags att belöna mig själv med en läsk och toffee.. mmm.. mumsigt gott.

Såå, vad har jag nu gjort idag? Jag ringde kronofogden angående skadeståndet och har nu även fått iväg mitt brev till dem. Jag har ringt mitt gamla försäkringsbolag angående skadeståndet och ska nu få hem papper av dem om att dem inte kan betala ut skadeståndet (om kronofogden inte kan driva in det). Och så har jag ringt CSN och fått bankgiro och OCR nummer så jag kan betala in lite till dem när jag känner för det.

Jag har även varit en snabbt runda på jobbet och lämnat pengar för begravningsblomman, samt varit en runda på obs där jag fick handlat balsam, duschcreme, lotion, foundation och make-up svampar. Jag är även hunnit med att impregnera mina stövlar här hemma =)

Men jag måste säga "Usch".. Det är verkligen INTE kul att cykla i regn och hagel... Man skulle haft någon typ av skyddande bubbla runt sig i sånna här väder.

Nu ska jag gotta mig lite iallafall och spela något spel eller kolla tv eller något. Får se vad för kul jag hittar =) Sen blir det även att städa lite bland alla papper jag har i lådan, så jag får lite ordning och reda på det. Inte mycket som är i oordning.. men tycker inte om att ens ha det liiite stökigt i papprena.. Vill ha full koll på var jag har allt ;)

Gbg nästa <3

Ooooooh, skit också.. jag hade nästan skrivit färdigt mitt blogginlägg här och så råkar jag klicka på fel knapp så att all min text försvinner :( Hur dum kan man bli? Jaja, jag får väll försöka skriva om det igen.. jag som hade fått ihop det så bra, får hoppas det blir lika bra och att jag kommer ihåg allt jag skrev om nu bara :/

Jag kommer ihåg att jag skrev att jag hade en del att göra nu en liten tid framöver =) Härligt så man inte bara sitter och blir allmänt slö, inte kul det.. Mycket bättre och ha något att göra ju.

Så idag blir det en runda över till Jenny där jag även ska sova över med Uffe. Sedan imorgon har jag lite olika saker jag måste få gjort. Först och främst ska jag inom jobbet och lämna pengar till en begravningsblomma för en vårdtagare som gått bort :( Sedan ska jag ringa ett samtal till kronofogden angående skadeståndet jag ska få ut (vet ej hur jag ska fylla i pappret jag fått). Sedan blir det ett samtal till CSN om min lilla skuld som jag inte har någon betalningsplan på och heller inte kan beställa papper till inne på hemsidan :/ Hmm.. konstigt men så är det. Sedan avslutar jag med en runda till obs där jag ska handla lotion, balsam och duschcreme. Samt så måste jag justera bågarna på mina glasöogon igen, är fortfarande inte riktigt nöjd.

Imorgon blir det nog att sova hos sötnos min i Sjöbo, sedan på torsdag sover vi hos Jenny igen :) Hon ska nämligen upp tiiidigt och köra oss till Malmö C på fredag morgon. =) Jag och älsklingen ska upp till Göteborg och hälsa på min älskade storasyster, hennes sambo och min underbara systerson. Har ju pratat om denna dagen i typ 3 år men har aldrig blivit av för det har alltid kommit något ivägen :( Men nu är biljetter bokade och betalda =) Så det är riktigt niiice. Så tåget går 06.17 på morgonen sedan åker vi hem på måndag vid 2-3 tiden om jag inte är helt ute och cyklar.

När vi kommer hem igen ska jag få in en dag och åka ut till Veberöd och hälsa på Carro =) Ha en foto-dag med fika och skitsnack, ska bli trevligt. Sedan ska jag få in en dag och träffa Therese också. Ska försöka flörta med henne lite så hon kommer hit till Arlöv, så kan vi ta en fika på det nya caféet :) Så vad säger du Therese *blink blink* *flörtar för fullt* Hihi =)

Nu har jag nog inte glömt något.. inte vad jag kan komma på iallfall ;) hehe.. förresten så har jag inte orkat skriva om helgen som gått här i bloggen.. Men gå in på Therese blogg istället och läs där =) Det är mycket trevlig läsning med mina små tabbar kan jag lova =) Hihi.. Hennes blogg hittar ni under länkar till vänster.

Oj, vad tiden flyger iväg helt plötsligt. Nu ska jag ringa älsklingen innan jag glömmer bort tiden helt =)

Tips för torr hy

Osäker på om du har torr hy? Gör då ett fuktighetstest för att se om din ansiktshud är uttorkad:
Lägg ett tjockt lager av fuktighetslotion och om det efter 5-10 minuter inte finns en enda lotionrest kvar på ytan så har din hud sugit åt sig fukten som en svamt; din hud är alltså väldigt törstig och behöver fukt och mineraler.
Upprepa då denna fuktighetskur minst en gång i veckan.

Köp också en duschflaska och fyll denna med mineralvatten som du kan spraya i ansiktet (med eller utan make-up) lite då och då.

Efter bad och dusch ska du undvika att torka dig helt torr med handduken. Bäst är istället att massera in kroppslotion samtidigt som din hud fortfarande är aningen fuktig. Huden har då lättare att tillgodose sig den näringsrika lotion eller kräm du använder.

Ansiktsmask för torr hy
En ansiktsmask som motverkar torr hy. Kan läggas 1-2 ggr i veckan.
  • 1/3 honung.
  • 1/3 malen sötmandel.
  • 1/3 äggula.

De malda sötmandlarna ger fett, honung verkar återfuktande och äggulan tillför svavel och aminosyran lecitin vilka båda är välgörande för torr hy.

RSS 2.0