"Hårig svinhud"

Det är vad sex år gamla Li Xiaoyuan's nya hud beskrivs som. Hon har fått smeknamnet "Kattflickan" och det skrivs om henne idag på aftonbladet där det står följande:
För ett par månader sedan började födelsemärket sprida sig över hennes kropp okontrollerat. Nu täcker det hela ryggen och går ner på rumpan. Och det har börjat växa på hennes armar och i hennes ansikte också.

Barnen i skolan mobbar henne och är väldigt elaka. En laserbehandling/operation vågar man inte göra då man är rädd för svåra blödningar efteråt.

Läkarna tror att det är en ärftlig, ovanlig sjukdom som gjort att födelsemärket har växt så aggresivt. Man undrar om det inte finns någon som kan hjälpa henne? Hon är fortfarande så ung och har så mycket kvar i livet. Men att behöva leva som en "kattflicka" tror jag inte att hon själv är särskilt road av, särskilt inte i en sådan situation hon just nu är i; utan vänner och med elaka ord och fraser som slängs efter henne.

Usch nej, får hoppas att en duktig läkare får nys om denna sjukdom och vet mer om den. Förhoppningsvis kan man hitta ett sätt att hindra att födelsemärket sprids mer och förhoppningsvis få bort det helt och hållet från hennes kropp. Vi vet ju alla att med tidningsartiklar sprids nyheterna snabbt och det har tidigare hänt att läkare uppmärksammat fall och hittat lösningar i andra länder etc. Så förhoppningsvid finns det någon därute för denna flickas undsättning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0