Tips - applikatorer

Bas
Foundationpensel (nylonfiber): En foundationpensel är specialklippt för att applicera foundation så jämnt som möjligt och är mycket bättre än makeup-svampar eftersom de suger åt sig en stor del av din foundation. Makeup-svampar är även svåra att rengöra och börjar lätt lukta illa.

Puderborste (gethår): Välj en relativt stor puderborste så det räcker med några svep med löspuder i ansiktet för en final touch.

Rougeborste (gethår): Rougeborsten är viktigast att ha i äkta hår då det är viktigt att få ett jämnt och fint rouge. Rougeborsten är lite mindre och fastare än puderborsten.


Ögon
Ögonskuggspensel (ponnyhår): Du bör ha minst två ögonskuggspenslar. En mindre och en större. Applicera ljusa färger med den större borsten över hela locket. Mörkare färger applicerar du med den mindre borsten. Ett tips är att "dutta" på skuggan istället för att borsta på den, på så sätt blir färgen mer intensiv.

Snedställd pensel (mårdhår): Den lilla snedställda penseln har många användningsområden och är därför makeupartisternas favorit. Den används främst för att fylla i ögonbrynen. (Använd en brynskugga eller en mat brungrå ögonskugga.) En snedställd pensel kan även användas för att lägga eyeliner med en mörk skugga. Linjen blir mjukare än en eyelinerpenna och är lättare att sudda.

Suddapplikator: Använd en suddapplikator när du vill mjuka upp skarpa linjer som din eyeliner eller för att sudda ut till en perfekt sotad look.

Eyelinerpensel (mårdhår): Eyelinerpenseln är en liten och tunn pensel som du applicerar flytande eyeliner med. Blanda din ögonskugga med lite vatten och pensla på en linje på ögonlocket. Vips så kan du få flytande eyeliners i vilken färg du vill.


Läppar
Läpp-penna (nylon): Det blir snyggare och jämnare resultat om du använder en läpp-penna när du målar dina läppar. Den är också perfekt att "gräva" upp det sista av ditt favoritläppstift.


Rengöring
Borstar med äkta hår rengör du med schampoo och balsam c:a en gång i veckan. Foundationpenslar, läpp-penslar och övriga penslar som används till mer flytande konsistenser rengörs med diskmedel. Låt dina penslar ligga och torka horisontellt eller häng upp dem om möjligheten finns så det inte hamnar vatten där borsten fäster vid skaftet. Då kan limmer lösas upp och håren börjar lossna.
Kommentarer
Postat av: Saadet

Den är 1 år. En blandning av tax och chihuahua. hahhah

2009-12-18 @ 18:36:11
URL: http://saadet.blogg.se/
Postat av: Bella

Svar Saadet: ahaa okej =) min kille har en chihuahua också.. men det är också en blandning med en till ras, kommer dock inte ihåg vilken.

2009-12-19 @ 17:56:59
URL: http://thoughtsfromwithin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0